Počelo pošumljavanje Ade Huje

Zelena bašta

Počelo pošumljavanje Ade Huje

Beograd -
Na Adi Huji zasađeno 20 sadnica raznog drveća, čime je nastavljen projekat stvaranja gradskog parka na Dunavu

BEOGRAD - Na Adi Huji danas je zasađeno 20 sadnica raznog drveća, čime je nastavljen projekat stvaranja gradskog parka na Dunavu.Današnja sadnja je prva faza pošumljavanja i formiranja zelene bašte površine od 1.000 kvadratnih metara.Sadnice, poklon "Apatinske pivare" osim direktora te kompanije Ilije Šetka, sadili su i ambasadori SAD i Kanade, Majkl Kirbi i Roman Vaščuk.

Šetka je rekao da je Apatinska pivara podržala nastavak projekta revitalizacije Ade Huje jer je "odgovoran odnos prema životnoj sredini sastavni deo poslovanja, što potvrđuje da je pivara u različite projekte uložila više od 16 miliona evra".Sadnica javora, čiji list dominira kanadskom zastavom, je, zbog ambasadora Kanade, bilo prvo zasađeno drvo.

"Sadnica javora koju sam danas posadio na simboličan način predstavlja podsetnik na dugu istoriju sadnje i prijateljstva naše dve zemlje", rekao je Vaščuk i dodao da se nada da će njegova sadnica živeti stotinama godina, kao i kanadski javor.

Kirbi je pohvalio rad pokreta "Super natural" koji je pre godinu dana pokrenuo stvaranje parka na Adi Huju, na mestu gde je bila divlja deponija.

"Od decembra 2011. do aprila 2012. deponija je od zanemarenog i ekološki degradiranog prostora transformisana u jedinstvenu beogradsku oazu", rekao je osnivač pokreta "Super natural" Srđan Stanković.

On je objasnio da su za godinu dana napravljena zelena učionica u kojoj se održavaju predavanja, plastenik, plažni bar i staze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track