Građani žele da učestvuju u sređivanju Košutnjaka

Ispitivanje

Građani žele da učestvuju u sređivanju Košutnjaka

Beograd -
Više od 80 odsto Beograđana je spremno da se lično uključi u akciju sređivanja šume Košutnjak, dok je manje od 50 procenata spremno da plaća neku vrstu "zelene takse"

BEOGRAD - Više od 80 odsto Beograđana je spremno da se lično uključi u akciju sređivanja šume Košutnjak, dok je manje od 50 procenata spremno da plaća neku vrstu "zelene takse", čak i kada bi znali da taksa ide u prave ruke, pokazao je projekat o načinu korišćenja tog izletišta koji je predstavljen danas.

Građani su ocenili da su im potrebni sadržaji kao što su nove staze, više igrališta za decu, ali i zoniranje površine, kako bi se tačno znalo koji je prostor za rekreaciju, koji za piknik ili igranje dece, rečeno je na predstavljanju projekta "Potrebe posetilaca i način korišćenja šume Košutnjak", saopštio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda.

U ispitivanju, koje je sprovelo Udruženje "Eko priroda" uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, učestvovalo je više od 500 korisnika različitog pola i uzrasta, koji žive na teritorijama opština u blizini šume Košutnjak.

Projekat se bavio proučavanjem šume Košutnjak s posebnim akcentom na značaj ove šume, potrebama posetilaca i načinom korišćenja ove šume.

Cilj projekta, predstavljenog na Šumarskom fakultetu u Beogradu, jeste da pokaže da je očuvanje šuma, razvoj njenih estetskih, ekoloških i rekreativnih funkcija neophodno u današnjem razvoju gradova.

Ocenjeno je i da je uključivanje građana i posetilaca u donošenje odluka od velike važnosti, jer se na taj način dobijaju odgovori na pitanja - šta je to što posetioci žele i koje su njihove potrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track