Britanci poklonili Obrenovcu 100.000 evra

Britanci poklonili Obrenovcu 100.000 evra

Beograd -
Donacija je namenjena za gimnaziju u Obrenovcu i Centar za decu i mlade s posebnim potrebama, Odbojkaški klub Termoelektrane Nikola Tesla, Dom zdravlja...

BEOGRAD - Britanska kompanija Dusen pauer sistems (DPS, Doosan Power Systems) uručila je večeras, povodom otvaranja svoje kancelarije u Beogradu, donaciju vrednu 100.000 evra opštini Obrenovac. Donacija je namenjena za više projekata: po 10.000 evra za gimnaziju u Obrenovcu i Centar za decu i mlade s posebnim potrebama, po 15.000 evra za Odbojkaški klub Termoelektrane Nikola Tesla i Dom zdravlja Obrenovac, 20.000 evra za sanaciju plafona u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" i 30.000 evra za završetak izgradnje hrama SPC.

Britanski ambasador Majkl Devenport, koji je bio domaćin proslave škotske večeri na prijemu DPS, čestitao je toj kompaniji na otvaranju kancelarije u Beogradu i jačanju prisustva u Srbiji i ukazao na značaj podrške lokalnim zajednicama.

Direktor za politiku DPS Džil Dagan napomenula je da ovo nije prva donacija te kompanije u Srbiji i poručila da ovakve donacije potvrduju želju DPS da bude deo zajednice u Srbiji. "Radimo u Srbiji već osam godina, a sada otvaramo i predstavništvo u Srbiji, što potvrđuje da ćemo se više angažovati u Srbiji", rekla je ona novinarima. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo zbog donacije i zahvalio i Velikoj Britaniji i DPS.

"Mislim da društvena odgovornost koju su pokazale škotske, odnosno britanske kompanije, može biti jako veliki pomak u saradnji nas, kao lokalnih vlasti, i ljudi koji rade za Termoelektranu Nikola Tesla", ocenio je Čučković. DPS je britanska kompanija koja gradi, održava i produžava rad elektrana širom sveta.

Ta kompanija skoro deceniju uspešno sarađuje na raznim projektima u Srbiji, a opština Obrenovac je bila domaćin njenog dosadašnjeg rada. Posle uručivanja donacija, prisutni na svečanosti imali su priliku da uživaju u nastupu gajdaša Krega Morisana i plesačice Siobhan Vat, koji su predstavili tradicionalnu škotsku muziku i ples.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track