Rukometašice pošumljavale Adu Ciganliju
Foto: Beoinfo

Pošumi Beograd

Rukometašice pošumljavale Adu Ciganliju

Beograd -
Zajedničkom akcijom najboljih srpskih rukometašica i Sekretarijata za zaštitu životne sredine na Adi Ciganliji zasađeno prvih 200 od ukupno 2.500 sadnica hrasta lužnjaka i poljskog jasena

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom najboljih srpskih rukometašica i Sekretarijata za zaštitu životne sredine na Adi Ciganliji zasađeno je prvih 200 od ukupno 2.500 sadnica hrasta lužnjaka i poljskog jasena koliko je planirano da se posadi na toj lokaciji na četiri hektara površine. U akciji su učestvovale rukometašice Jovana Bartušić, Jovana Stojiljković, Ana Kačarević, kao i Milan Stanković, direktor reprezentacije.

Svi oni, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata za zaštitu životne sredine, želeli su da ličnim primerom motivišu i apeluju na sve gradane da se odgovornije ponašaju prema prirodi i doprinesu podizanju svesti javnosti o važnosti ocuvanja životne sredine.

- Veoma mi je drago što su se naše proslavljene rukometašice uključile u akciju koja je od neprocenjivog značaja za očuvanje životne sredine. Njihovo angažovanje će sigurno pomoći da se ekološka svest svakog pojedinca u Beogradu, ali i šire podigne na viši nivo. Svi moramo biti svesni svog dela odgovornosti i svi moramo raditi na tome da sačuvamo našu planetu i za nas, ali i za generacije koje dolaze - istakao je gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Akcija "Pošumi Beograd" predstavlja nastavak primene Strategije pošumljavanja Beograda, koju je Skupština grada usvojila u junu 2011. godine i koja predviđa da se u narednih 20 godina godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije. U prethodnoj sezoni sadnje pošumljeno je oko 320 hektara sa oko 200.000 sadnica. U sezoni sadnje 2012/2013. u planu je da se pošumi novih 220 hektara. Današnja akcija realizovana je u saradnji sa JP "Ada Ciganlija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track