Otvoren Park prijateljstva ambasade Danske i škole Mladost

Otvoren Park prijateljstva ambasade Danske i škole Mladost

Beograd -
Verujem da će stabla koja smo posadili biti spomenici prijateljstva sa Danskom, kao i naše zajedničke težnje da nam životna sredina bude još lepša, rekla šef odseka za zaštitu životne sredine Nataša Petrušić

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine i Udruženje građana "Ekolog" otvorili su u dvorištu osnovne škole "Mladost" na Novom Beogradu park prijateljstva između ove ustanove i ambasade Kraljevine Danske u Srbiji. Predstavnici donatora i pokrovitelja projekta zasadili su petnaest sadnica u dvorištu škole i otvorili stalnu postavku fotografija posvećenih Kraljevini Danskoj.

Događaju su prisustvovali gospodin Thundeborg, Prvi sekretar ambasade Danske u Srbiji, Nataša Petrušić, šef odseka za zaštitu životne sredine Sekretarijata za zaštitu životne sredine i zamenik predsednika gradske opštine Novi Beograd Nemanja Čabunac. "Sekretarijat za zaštitu životne sredine sa zadovoljstvom podržava projekat parkova prijateljstva u beogradskim školama iz nekoliko razloga.

Sa jedne strane, na ovaj način približavamo pojam zaštite životne sredine deci i učimo ih da brinu o zelenilu i okruženju u kom žive, a sa druge približavamo im druge države, njihove običaje, kulturu i istoriju. Verujem da će stabla koja smo posadili biti spomenici prijateljstva sa Danskom, kao i naše zajedničke težnje da nam životna sredina bude još lepša - rekla je Nataša Petrušić, šef odseka za zaštitu životne sredine.

Projekat "Parkovi prijateljstva" drugu godinu za redom realizuje Udruženje "Ekolog", uz finansijsku podrsku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, i to u okviru konkursa za finansiranje nevladinih organizacija "Za lepše lice Beograda". Cilj projekta je da kroz sadnju trajno povezže ambasade stranih zemalja u Srbiji i osnovne škole na teritoriji celog grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track