Srednjoškolci sa juga Srbije u poseti Starom dvoru
Foto: Beoinfo

Upoznavanje

Srednjoškolci sa juga Srbije u poseti Starom dvoru

Beograd -
Učenici iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, koje zbog odličnih nastavnih rezultata stipendira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za te tri opštine, posetili Stari dvor i upoznali se sa značajem tog istorijskog zdanja

BEOGRAD - Srednjoškolci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, koje zbog odličnih nastavnih rezultata stipendira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za te tri opštine, posetili su danas Stari dvor i upoznali se sa značajem tog istorijskog zdanja.

Članica Gradskog veća Milena Bićanin poželela je stipendistima da se lepo osećaju u prestonom gradu. Ona im je, na prigodnom dočeku u Svečanoj sali, poručila da znanje neprestano umnožavaju, da ne žale truda učeći i da čine dobro, citirajući Duška Radovića da je dobro najveće zdravlje.

Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda Ljiljana Jovčić ukazala je da je intelektualna svojina nemerljiva sa materijalnim bogatstvom, poželevši stipendistima dalji napredak u obrazovnoj karijeri.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković naveo je da je ovo prva poseta glavnom gradu mladih stipendista sa juga Srbije i izrazio nadu da će ovakvi susreti postati redovna pojava, kao prezentacija druženja, sportskih nadmetanja i daljeg upoznavanja kulturnih znamenitosti Beograda.

Učenica četvrte godine Tehničke škole iz Bujanovca Marinela Cvetković istakla je da je oduševljena izgledom Starog dvora, gde je prvi put, i dodala da će posetiti i Muzej istorije Jugoslavije.

Redžep Hasani, takođe stipendista iz Bujanovca, podsetio je da je delegacija prethodno posetila zdanje Narodne skupštine, kao i da se lepo osećaju u Beogradu, gde su lepo ugošćeni i gde su videli znamenite kulturne i istorijske spomenike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track