Doček u Beogradu košta 10,5 miliona

Stezanje kaiša

Doček u Beogradu košta 10,5 miliona

Beograd -
U odnosu na prošlu godinu prestonica duplo skresala novogodišnji budžet. Novi Sad i dalje ne saopštava koga će i za koliko novca unajmiti za najluđu noć

BEOGRAD - Još malo...Za razliku od Beograđana koji će 2013. godinu dočekati na Trgu republike uz Električni orgazam, Novosađani još ne znaju ko će im i za koliko svirati u najluđoj noći. Naime, novosadske vlasti odustale su od nastupa Vlade Georgieva posle otkrića Kurira da nameravaju da mu isplate honorar od 50.000 evra. Podsetimo, Grad Novi Sad je za organizaciju dočeka prvobitno planirao 30 miliona dinara. Posle kritike prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića da se novac rasipa, gradonačelnik Miloš Vučević najavio je skromniji budžet i za juče zakazao sednicu posle koje će saopštiti ko će i za koliko novca pevati. Međutim, to se nije dogodilo.- Još ništa nije odlučeno, a nezvanične informacije o programu imaćemo u petak. Naravno, Kurir će o svemu biti prvi obavešten jer se najviše interesovao za ovu tematiku - rekao nam je direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj.S druge strane, Beograd je za doček 2013. godine izdvojio duplo manje novca u odnosu na prošlu. Ovogodišnji budžet iznosi 10,5 miliona dinara, a na Trgu republike u najluđoj noći nastupaće Električni orgazam, Marčelo i orkestar Dejana Pejovića. Novogodišnja žurka počeće u 21 čas i trajaće do dva sata iza ponoći.- Bez obzira na sve, Beograd će zasijati punim sjajem. Pored ove manifestacije, 1. januara uživaćemo u Ulici otvorenog srca, koja se tradicionalno obeležava u Svetogorskoj - izjavila je Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika Beograda, i dodala da je slogan novogodišnje žurke „Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu“.Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda, kaže da se očekuje da će oko 15.000 turista dočekati 2013. godinu u Beogradu.

Za gudače 75 evraOvogodišnja ponuda u beogradskim klubovima, splavovima i hotelima malo se razlikuje od prošlogodišnje. Cene su gotovo iste. U neke klubove, poput „Fabrike“, može se ući besplatno, dok se na splavovima po ceni od 49 do 70 evra može dobiti piće i večera. Za 25 do 30 evra po osobi u nekim diskotekama može se neograničeno konzumirati piće. Hoteli uglavnom po ceni od 30 do 50 evra nude bogatu trpezu i piće. U hotelu na Petrovaradinskoj tvrđavi za 75 evra dobićete gudački kvartet, večeru i šampanjac u ponoć. Za atmosferu će biti zadužena dva tamburaška orkestra. Na Salašima na Čeneju doček košta 70 evra po osobi.Narod nema za egzotikuZa razliku od ranijih godina, kada su najskuplji aranžmani za novogodišnji doček mesecima unapred bili rezervisani, stara 2012. godina će, barem što se ljubitelja putovanja tiče, biti ispraćena uz poprilično stezanje kaiša.- Skoro niko se i ne raspituje za egzotične destinacije, dok se i jeftiniji aranžmani ove godine slabije prodaju. Uglavnom se radi o četvorodnevnim odlascima u Budimpeštu, Prag i Beč, po ceni od 100 do 160 evra - rekli su nam u jednoj turističkoj agenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track