Bus Plus izbacuje putnike na minus

Bez Milosti

Bus Plus izbacuje putnike na minus

Beograd -
Putnici bez karte pozvali se na odluku gradonačelnika da se građani za vreme snežnih padavina i minusa ne izbacuju iz vozila, ali ih kontrolori nisu hteli slušati već su ih isterali na sledećoj stanici

BEOGRAD – Hladan i snežni dana u Beogradu osim saobraćajnog kolapsa obeležila su i dva incidenta u kome su opet glavni akteri bili putnici i kontrolori Bus Plusa.

Oko 16 časova između putnika i kontrolora Bus Plusa na Vračaru u trolejbusu na liniji 29 koji se kretao prema centru grada došlo je do svađe i izbacivanja jer neki građani nisu imali kartu.

Na stajalištu kod građevinske škole u ulici Vojislava Ilića u trolejbus su ušla dva kontrolora, koji su odmah zatražili kartice na uvid.

-Dvoje kontrolora došlo je do dva mladića i od njih zatražili karte, a pošto ih nisu imali otkucane, mladići su se pozvali na odluku gradonačelnika Đilasa da se putnici za vreme trajanja snežnih padavina i minusa ne izbacuju iz vozila ako nemaju kartu, ali ih kontrolori nisu hteli da slušaju.

Bili su veoma neljubazni i objasnili su im da ne mogu se voziti u autobusu ako nemaju kartu. Jedan od mladića ušao je u verbalnu raspravu s kontrolorom, koji ga je izbacio na sledećoj stanici pored negodovanja ostalih putnika, ispričao je M.A. putnik trolejbusa koji je prisustvovao ovom neprijatnom događaju.

Ovoj svađi prethodio je još jedan incident, kada su besni i promzrli građani koji su čekali na autobuskom stajalištu kod pumpe Dejton oko 12 sati izbacili nekoliko kontrolora Bus Plusa napolje.

Iznervirani putnici su morali zbog prenatrpanosti da propuste nekoliko vozila, kada se pojavio autobus na liniji 16, u koji su neki putnici uspeli da uđu, a među njima bilo je i nekoliko kontrolora Bus Plusa, koji su odmah od putnika zatražili karte na pregled. To je neke građane izrevoltiralo pa su uz glasno negodovanje isterali kontrolore iz autobusa.

Da posetimo u ponedeljak slična situacija se dogodila sa građanima u Prvomajskoj ulici u Zemun koji su čekali autobus na liniji 15, gde su zbog kašnjenja i prenatrpanosti autobusa najurili kontrolu napolje iz autobusa, kada su se pojavili u vozilu da kontrolišu karte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track