Akcija za osnovce o bezbednosti prelaza na prugama

Oprez, izaberi život

Akcija za osnovce o bezbednosti prelaza na prugama

Beograd -
Učenicima će biti prikazana multimedijalna prezentacija, obrazovno-zabavnog karaktera, čiji je cilj da ukaže na opasnosti i upozna đake s pravilima učestvovanja u saobraćaju preko putnih prelaza

BEOGRAD - Železnice Srbije održaće sutra učenicima nižih razreda osnovnih škola Zvezdare multimedijalnu prezentaciju o bezbednosti na putnim prelazima, pod nazivom "Oprez, izaberi život".Učenicima će biti prikazana multimedijalna prezentacija, obrazovno-zabavnog karaktera, čiji je cilj da ukaže na opasnosti i upozna đake s pravilima učestvovanja u saobraćaju preko putnih prelaza.

Predavanja su interaktivnog karaktera kako bi se ostvarila potrebna komunikacija s učenicima i postigao odgovarajući efekat.

Prva prezentacija biće održana u 11.15 sati u školi "Despot Stefan Lazarević" u Mirijevu, a druga u 13 sati u školi "Dragojlo Duduć", u Bulevaru kralja Aleksandra.

Medija centar Železnica Srbije počeo je u novembru novu sezonu edukativne kampanje o bezbednom prelasku preko putnih prelaza za školsku 2012/2013. godinu, a za mesec dana prezentacijama je prisustvovalo oko 600 učenika, u šest osnovnih škola na teritoriji beogradskih opština Palilula i Zvezdara.

Za dve godine akciju Železnica Srbije "Oprez; izaberi život" videlo je nešto manje od 17.000 osnovaca u 105 osnovnih škola, u četrdesetak gradova u Srbiji.

Akcija je deo međunarodne kampanje o podizanju svesti svih učesnika u saobraćaju, pri prelasku preko pruge, u koju su se "Železnice Srbije" uključile juna, 2010. godine, kada je prvi put obeležen Međunarodni dan bezbednosti na putnim prelazima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track