Na Voždovcu oduzete petarde, kontrola oko škola

Zaštitimo decu

Na Voždovcu oduzete petarde, kontrola oko škola

Beograd -
Komunalna policija obišla je 19 škola i 45 vrtića, navodi se u saopštenju policije i ističe da je za prodaju petardi na ulici kazna na licu mesta 20.000 dinara za pravno lice i preduzetnika, odnosno 5.000 za fizičko lice

BEOGRAD - Komunalna policija saopštila je da je prošle nedelje oduzela određenu količinu pirotehničkih sredstava na Voždovcu i pojačala prisustvo na mestima na kojima su proteklih godina bili nelegalni prodavci, posebno oko škola i predškolskih ustanova.

Komunalna policija obišla je 19 škola i 45 vrtića, navodi se u saopštenju policije i ističe da je za prodaju petardi na ulici kazna na licu mesta 20.000 dinara za pravno lice i preduzetnika, odnosno 5.000 dinara za fizičko lice.

Protiv onih koji ne plate podnosi se prekršajna prijava i sudija može izreći novčanu kaznu za pravno lice od 50.000 do 1.000.000 dinara, za preduzetnika od 5.000 do 250.000 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu i za fizičko lice od 2.500 do 75.000 dinara.

Odlukom o komunalnom redu propisana je zabrana prodaje robe ili vršenje drugih delatnosti izvan prodajnog objekta, na ulici, trgu i drugoj površini javne namene i na površini u javnom korišćenju, osim u slučajevima kada je to dozvoljeno zakonom ili drugim propisima grada.

Postupanje Komunalne policije i preduzimanje mera protiv osoba koje prodaju ovu vrstu robe ima za cilj zaštitu mladih ljudi od brojnih povreda koje im prete upotrebom pirotehničkih sredstava, jer su upravo deca najčešće žrtve kupovine na ulici i neopreznog rukovanja, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track