Najnovije vesti

Radno vreme prodavnica za praznike

Izmene

Radno vreme prodavnica za praznike

Beograd
U utorak, 1. januara, sve prodavnice, kao i dežurne prodavnice i samousluge, mogu biti zatvorene, dok će u sredu, 2. januara, dežurne prodavnice i samousluge biti otvorene od 8 do 12 sati

BEOGRAD - Za vreme novogodišnjih praznika, 31. decembra, 1. i 2. januara, kao i za Badnji dan i Božić, 6. i 7. januara, svi trgovinski maloprodajni objekti, zanatske i druge radnje, kao i radnje na pijacama radiće sa izmenjenim radnim vremenom, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.Tako će u ponedeljak, 31. decembra, prodavnice prehrambenih proizvoda i samousluge raditi od 8 do 18 sati, prodavnice neprehrambenih proizvoda i trgovinski centri od 9 do 18 sati, zanatski objekti za proizvodnju i prodaju hleba, bureka i peciva od 6 do 12 sati, a benzinske stanice na izlazima iz grada neprekidno 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu od 6 do 20 sati. U utorak, 1. januara, sve prodavnice, kao i dežurne prodavnice i samousluge mogu biti zatvorene, dok će u sredu, 2. januara, dežurne prodavnice i samousluge biti otvorene od 8 do 12 sati.

Na Badnji dan, 6. januara, dežurne prodavnice prehrambenih proizvoda i dežurne samousluge radiće od 8 do 12 sati (kako dan uoči praznika pada u nedelju, radno vreme je kao nedeljom), a za Božic, 7. januara, prodavnice neprehrambenih proizvoda mogu biti zatvorene, dok ce dežurne prodavnice prehrambenih proizvoda i dežurne samousluge biti otvorene od 8 do 12 sati, a narednog dana u utorak, 8. januara, mogu biti zatvorene od  8 do13 sati ili od 13 do 20 sati.

U dane kada se praznuje državni  praznik Nova godina (31. decembra, 1. i  2. januara),  kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama,  mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od ponoći do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od ponoći do 24 sata.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu  raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...