Uručeni paketići deci iz hraniteljskih porodica

Stari dvor

Uručeni paketići deci iz hraniteljskih porodica

Beograd -
Deca su imala priliku da pogledaju i predstavu "Tri praseta i Deda Mraz", a akciju "Grad deci" pomogla su sva gradska javna komunalna preduzeća

BEOGRAD - Mališani iz hraniteljskih porodica obradovani su danas u Starom dvoru novogodišnjim paketićima, koje tradicionalno dodeljuje Služba za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa gradanima "Beokom servis", u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu. "Grad Beograd već petu godinu organizuje ovu akciju sa ciljem da pruži podršku deci koja su u hraniteljskim porodicama, a biće nastavljena i ubuduće. Danas smo uz podršku javnih komunalnih preduzeća obezbedili paketiće za 361 dete", rekao je Đorđe Belamarić, direktor "Beokoma".Prema rečima Snežane Stošković, direktorke Gradskog centra za socijalni rad, paketići su obezbeđeni za decu uzrasta od četiri do deset godina, a ova ustanova je prošle nedelje, takođe, uručila skoro 1.000 paketića deci iz materijalno ugroženih porodica.

"Naš osnovni cilj je da se deca u hraniteljskim porodicama osećaju kao u svojim prirodnim porodicama i znamo da se u vreme praznika sva deca raduju posebnoj pažnji i poklonima od Deda Mraza. Zahvaljujući javnim preduzećima, ova akcija se već godinama realizuje i za decu su obezbeđeni vrlo kvalitetni paketici", rekla je Stošković.

Deca su imala priliku da pogledaju i predstavu "Tri praseta i Deda Mraz", a akciju "Grad deci" pomogla su sva gradska javna komunalna preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja