GSP POTVRDIO: Dužni smo 1,5 milijardi dinara

GSP POTVRDIO: Dužni smo 1,5 milijardi dinara

Beograd -
U GSP-u navode da je tokom 2010. godine zbog problema sa obezbeđenjem novca za redovno poslovanje, GSP isplaćivao zarade zaposlenih bez plaćanja pripadajućih poreza i doprinosa na tako isplaćene zarade

BEOGRAD - Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd potvrdilo je da ima neplaćeni dug za poreze i doprinose iz 2010. od 1,5 milijardi dinara. GSP navodi da ostale obaveze izmiruje, ali sa zakašnjenjem.

U GSP-u kaže da će dug iz 2010. godine biti rešen u dogovoru sa Gradom Beogradom, koji je osnivač tog preduzeća. Prema njihovim navodima, iskoristiće sve mogućnost koje nudi Zakon o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga.

Kako navode, sve ostale obaveze za 2011. i 2012. godinu to preduzeće izmiruje, ali sa zakašnjenjem. Državna revizorska institucija objavila je u svom izveštaju revizije za 2012. godinu da GSP Beograd nije plaćao doprinose u 2010. godini i obaveze poreza na dodatu vrednost.

U GSP-u navode da je tokom 2010. godine zbog problema sa obezbeđenjem novca za redovno poslovanje, GSP isplaćivao zarade zaposlenih bez plaćanja pripadajućih poreza i doprinosa na tako isplaćene zarade. Navodi se da je u martu 2012. godine GSP Beograd sa Centrom za velike poreske obveznike (CVPO) potpisalo Sporazum o odlaganju plaćanja poreskog duga, a prva rata je dospevala 10.10.2012. godine.

"Problem nelikvidnosti preduzeća nastavljen je i u 2011. i 2012. godini, te GSP Beograd nije bilo u mogućnosti da poštuje odredbe potpisanog Sporazuma, a koje se odnose na dugovanja iz 2010 godine", navodi se u saopštenju.

GSP Beograd je, kako navodi, sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa na zarade za svoje zaposlene u 2011. godini izmirilo sa određenim zakašnjenjem, za koje je CVPO obračunavao pripadajuće kamate i kazne.

"Obaveze prema CVPO na zarade isplaćene u 2012. godini GSP Beograd je izmirivalo u skladu sa prilivima sredstava, odnosno i dalje sa određenim zakašnjenjima, zbog kojih i snosi sve zakonske posledice i odgovornosti", navode u GSP Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja