Jovičić: 2013. biće godina promene stanja u Beogradu
Foto: KURIR

Skupština grada

Jovičić: 2013. biće godina promene stanja u Beogradu

Beograd -
Nije bilo razgovora o prekomponovanju vlasti u Beogradu, ali postoje dokazi da u vladajućoj koaliciji ne funkcioniše sve najbolje, jer samo jedna stranka podržava uzimanje kredita za kupovinu novih autobusa, rekao šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić

BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je 2012. bila godina promena u Srbiji, a da će 2013. biti godina promena stanja u Beogradu.

Jovičić je u Skupštini grada takođe rekao da ta stranka neće podržati uzimanje kredita za nove autobuse GSP.

"SNS neće podržati inicijativu da se usvoji informacija o dodatnom zaduživanju grada, jer smatra da GSP ne može da vraća kredit", rekao je Jovičić.

On je rekao da nije bilo razgovora o prekomponovanju vlasti u Beogradu, ali da postoje dokazi da u vladajućoj koaliciji ne funkcioniše sve najbolje, jer, kako kaže, samo jedna stranka podržava uzimanje kredita za kupovinu novih autobusa u GSP-u.

Komenatrišući to što ozbiljne rezerve povodom dodatnog zaduživanja grada kojim bi GSP nabavio nove autobuse imaju i socijalisti, Jovičić je rekao da je SPS očigledno došao do zaključka da je taj ugovor štetan za Beograđane.

Ta rezerva se, kako je objasnio predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, ne odnosi na potrebu da GSP nabavi nove autobuse, već se postavlja pitanje da li to preduzeće, koje je u teškoj situaciji, može da nosi taj kredit.

Jovičić smatra da je privreda u Beogradu skroz uništena, da su javna preduzeća prezadužena, da se zaduživanja nastavljaju zbog isplaćivanja zarada, a ne zbog investicija.

Prema njegovim rečima, Beograđanima su neophodni novi autobusi, a za naprednjake je prioritet podsticanje domaće proizvodnje autobusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track