Poziv stanarima Zvezdare za uređenje dvorišta

Poziv stanarima Zvezdare za uređenje dvorišta

Beograd -
Cilj ovog opštinskog programa je da pomogne da se neuređeni zeleni prostori oko zgrada urede, a novim uređenjem zelenih površina treba da se ostvari ambijent koji odgovara potrebama stanara i opštem poboljšanju uslova života

BEOGRAD - Opština Zvezdara uputila je javni poziv skupštinama i savetima stambenih zgrada radi sufinansiranja radova na uređenju dvorišta stambenih zgrada na teritoriji mesnih zajednica "Lipov lad", "Vukov spomenik", "Smederevski đeram" i "Slavujev potok" u programu "Zajedno uređujemo dvorišta". Cilj ovog opštinskog programa je da pomogne da se neuređeni zeleni prostori oko zgrada urede, a novim uređenjem zelenih površina treba da se ostvari ambijent koji odgovara potrebama stanara, uslovima lokacije i opštem poboljšanju uslova života. Programa će se realizovati u 2013. godini. Sredstva za program "Zajedno uređujemo dvorišta" predviđena su budžetom opštine Zvezdara.

Opština Zvezdara objavila je i javni poziv za dodelu budžetskih sredstava i nevladinim organizacijama - društvenim organizacijama i to za programe, projekte od interesa za lokalnu zajednicu. Za ove namene izvojeno je 2.500.000 dinara.

Sredstva se dodeljuju za realizaciju programa (projekata) iz oblasti promocije i razvoja lokalne zajednice, zaštite ljudskih prava, sloboda i demokratskih načela, promocije i zaštite dečjih prava, zaštite životne sredine i održivog razvoja, socijalne zaštite, obrazovanja, nauke, kulture i informisanja, kao i druge projekte koji doprinose razvoju opštine Zvezdara i afirmaciji građanskog aktivizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track