Akcija uređenja zgrada na opštini Stari grad

Treća godina za redom

Akcija uređenja zgrada na opštini Stari grad

Beograd -
U okviru akcije "Zajedno za vašu zgradu" opština će sufinansirati zgrade koje prvi put učestvuju na konkursu u iznosu do maksimum 200.000 dinara, zgrade koje se po drugi put prijavljuju iznosom do 150.000, a treći put u iznosu do 100.000

BEOGRAD - Opština Stari grad i ove godine organizuje akciju "Zajedno za vašu zgradu", u okviru koje sufinansira i finansira uređenje ulaza na Starom gradu u iznosu do 200.000 dinara, saopšteno je danas iz te opštine.

Kako se navodi u saopštenju, opština će sufinansirati zgrade koje prvi put učestvuju na konkursu u iznosu do maksimum 200.000 dinara, zgrade koje se po drugi put prijavljuju iznosom do 150.000, a treći put u iznosu do 100.000 dinara.

Akcija se organizuje treću godinu za redom, a skupštine stanara koje žele da urede zajednički prostor mogu da se prijave opštini Stari grad do 28. februara i na taj način obezbede sredstva za popravku.

U okviru akcije su do sada uređena 592 ulaza, a organizatori se nadaju da će ove godine biti veliki odziv i da će građani iskoristiti priliku da dobiju sredstva za uređenje prostora koji svakodnevno koriste.

U prethodne dve godine u okviru programa "Zajedno za vašu zgradu", zgrade na Starom gradu dobile su okrečene ulaze, nova ulazna vrata, stepeništa, interfone i video nadzor, stolariju, uređena dvorišta, a neke su dobile i nove krovove.

Zainteresovani građani posredstvom skupština stanara u njihovim zgradama mogu da se prijave opštini Stari grad kako bi dobili mogućnost da učestvuju na konkursu, a nakon prikupljanja prijava, komisija će utvrditi rang listu.

Na osnovu rang liste Opština će, u okviru raspoloživih sredstava, izabrati zgrade u kojima će se izvoditi radovi, a potreban novac za održavanje zgrade i prostora oko zgrade Opština će poslati na račun skupštine stanara ili izvođača radova koga zgrada angažuje.

Opština Stari grad, kako je istakao član opštinskog veća Marko Bastać, planira da nastavi sa akcijom i naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track