Obrenovac dobio novi bager za rad na deponiji

Obrenovac dobio novi bager za rad na deponiji

Beograd -
Nova mašina, osim što lakše prevrće đubre, proizvodi i vibracije, pa samim tim isteruje vazduh iz dubine deponije i oslobađanjem tog vazduha prestaje opasnost od samozapaljenja deponije, rekao direktor JKP "Obrenovac" Milan Vukašinović

BEOGRAD - Opština Obrenovac obezbedila je za potrebe Javnog komunalnog preduzeća "Obrenovac" novu i savremenu mašinu specijalizovanu za rad na deponiji. U pitanju je namenski pravljen bager firme New Holland, vredan 250 hiljada evra, koji će umnogome olakšati rad zaposlenih na deponiji. "Na deponiji na Grebači dnevno se istovari do 70 tona otpada. Četiri čoveka u dve smene angažovana su na ovoj mašini, trudeći se da ne dođe do nekih ekoloških akcidenata. Teža je od prosečnog bagera, ima šire gusenice i veću kašiku.

Mašina, osim što lakše prevrće đubre, proizvodi i vibracije, pa samim tim isteruje vazduh iz dubine deponije i oslobađanjem tog vazduha prestaje opasnost od samozapaljenja deponije", rekao je Milan Vukašinović, direktor JKP "Obrenovac".

Dragan Jovanović Gula, bagerista na deponiji, ističe da je uočljiva razlika između prethodnog bagera i nove mašine."Prethodni bager imao je 140 konjskih snaga, a ovaj ima 250. Kabina je zvučno i toplotno izolovana. Takođe, u sam bager ne ulazi neprijatan miris sa deponije, kao ni muve koje su ranije zadavale ogromne probleme", kazao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track