Jovčić: Grad izmiruje svoje obaveze prema školama

Beograd

Jovčić: Grad izmiruje svoje obaveze prema školama

Beograd -
Gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić odbacila optužbe sindikata da grad prema prosvetarima ima neisplaćene obaveze

BEOGRAD - Materijalni troškovi koje grad Beograd duguje školama za mesec januar biće isplaćeni početkom februara, rekla je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.Jovčić je, povodom tvrdnji pojedinih sindikata da grad prema prosvetarima ima neisplaćene obaveze, rekla da je isplata jubilarnih nagrada za zaposlene u školama u Beogradu počela juče, a da je isplata preostalih 30 odsto duga materijalnih troškova za decembar počela danas.

"Izmirenje obaveza za komunalne usluge su prioritet u februarskoj kvoti", rekla je Jovčić.Predsednik Unije sindikata škola Beograda Miljan Mićunović ranije danas rekao je da grad kasni sa uplatom decembarskih i januarskih materijalnih troškova.

Mićunović je naveo da se ovaj sindikat, povodom neisplaćenih obaveza prema prosvetnim radnicima Beograda, obratio gradonačelniku Draganu Đilasu.

"Škole nemaju dovoljno novca za održavanje, plaćanje vode, struje i ostalih računa", rekao je Mićunović i naglasio da ranije nije bilo kašnjenja u isplati.

Kako je rekao, od grada mesecima čekuaju i objašnjenje zašto su primorani da svi dobijaju personalizovanu Bus-plus karticu, iako su se mnogi prosvetari opredelili za isplatu u novcu ili bar za nepersonalizovanu karticu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track