UMREŽENI: Isti advokati za Đilasa i bus-plus

Ušemio svoje ljude

UMREŽENI: Isti advokati za Đilasa i bus-plus

Beograd -
Firmu gradonačelnika Beograda „Dajrekt medija“ i vlasnike „Apeks solušn tehnolodži“, koja rukovodi „bus-plusom“, zastupa ista advokatska kancelarija - Kovačević i partneri

BEOGRAD - Umreženi.Firmu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa „Dajrekt medija“ i vlasnike firme „Apeks solušn tehnolodži“, koja rukovodi „bus-plusom“, zastupaju advokati iste advokatske kancelarije.Kako se može videti u podacima Agencije za privredne registre, zahteve u ime firme „Dajrekt medija“ i firmi „Lanus“, „Proceskom“ i „WP tim sistem“, koje su većinski vlasnici „Apeksa“, APR su podnosili advokati iz iste kancelarije - Srđan Kovačević iz Novog Sada, Biljana Kralj (nekadašnji suvlasnik Presa i do 2007. pripravnica kod Kovačevića) i Zorana Zečević, koja je do aprila 2012. bila pripravnica Biljane Kralj, prenosi portal Pištaljka.Zorana Zečević je u julu podnela zahtev za promenu statuta i osnivačkog akta „Dajrekt medije“. Ona je 27. aprila 2012. upisana u imenik Advokatske komore Vojvodine sa sedištem kancelarije u Novom Sadu. Na istoj toj adresi nalazi se i advokatska kancelarija Srđana Kovačevića, Kovačević i partneri.Kovačević i Biljana Kralj su prošle godine podnosili zahteve APR u ime vlasnika firmi „Lanus“, „Proceskom“ i „WP tim sistem“. Ove firme su većinski vlasnici „Apeks solušn terhnolodži“, kojoj je Grad dodelio višemilionski posao naplate prevoza.U firmi „Dajrekt medija“, „Apeksu“ i advokatskoj kancelariji Kovačević i partneri odgovore na ovu temu nismo dobili, dok su nam u „Bus-plusu“ rekli da je razlog za angažovanje ovih advokata njihova stručnost.

Zastupali i PresAdvokatska kancelarija „Kovačević i partneri“ podnela je prijavu APR kojom se 2007. iz vlasništva firme „Pres pablišing group“, izdavača novina Pres, povukla kompanija identičnog naziva iz Hongkonga.- U Rešenju APR kao podnosilac ove prijave naveden je advokat Srđan Kovačević, ali je u gornjem desnom uglu stajalo rukom ispisano „Miroslava Dajč“. Na sajtu Grada Beograda, kao šef kabineta gradonačelnika Dragana Đilasa navedena je Miroslava Dajč - objavio je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track