Čučković: URS za decentralizaciju Beograda

Čučković: URS za decentralizaciju Beograda

Beograd -
URS će na predlogu suštinske decentralizacije Beograda zasnivati svoju politiku u prestonici, navodi član Predsedništva URS

BEOGRAD - Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Miroslav Čučković izjavio je danas da se uskoro navršava skoro godinu dana od kada je URS predao više od 130 000 potpisa za izmenu statuta Grada Beograda, ali da do sada ništa nije urađeno po pitanju izmene tog dokumenta.

"Za posledicu toga imamo rast nezadovoljstva stanovnika, pre svega rubnih gradskih opština, poput Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca", naveo je Čučković, prenosi URS.

On je rekao i da "se sve glasnije čuje glas naroda da bi bilo bolje da ova naselja budu van okrilja Beograda i da postanu poput Valjeva, Kraljeva, Loznice i ostalih gradova“.

Prema njegovim rečima, URS će na predlogu suštinske decentralizacije Beograda zasnivati svoju politiku u prestonici, navodi se u saopštenju.

Čučković je naveo i da URS smatra da je vraćanje nadležnosti prigradskim opštinama i naseljima, kao i definisanje strukturno jakih mesnih zajednica nešto što će dati jednaku šansu svim delovima Beograda.

"Mi ćemo se za to zalagati ukoliko bude bilo novih izbora na teritoriji Grada Beograda, a u svakom slučaju na sledećim izborima na teritoriji Zemuna i Voždovca“, zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja