Za spomenik Đinđiću
Foto: Arhiva Ds

Predat predlog

Za spomenik Đinđiću

Beograd -
Važan je konsenzus sa podizanje spomenika i zato je dobro da postoji ova istorijska distanca od deset godina da i oni koji se možda nisu slagali sa Đinđićem danas vide njegovu veličinu i podrže ideju da takav velikan srpske demokratije dobije spomenik u Beogradu, rekao funkconer DS i odbornik Božidar Đelić

BEOGRAD - Odbornici Demokratske stranke i Socijaldemokratske partije Srbije predali su danas u Skupštini Beograda predlog da se podigne spomenik ubijenom premijeru Srbije i nekadašnjem gradonačelniku Zoranu Đinđiću, "koji je život posvetio reformama i modernizaciji Srbije", uz poziv i ostalim strankama na konsenzus, jer to nije stranačko pitanje.

"Važan je konsenzus sa podizanje spomenika i zato je dobro da postoji ova istorijska distanca od deset godina da i oni koji se možda nisu slagali sa Đinđićem danas vide njegovu veličinu i podrže ideju da takav velikan srpske demokratije dobije spomenik u Beogradu", rekao je funkconer DS i odbornik Božidar Đelić.

Đelić je rekao da DS nije nikad zloupotrebila lik i delo Đinđića, već je on uvek inspiracija za njeno delovanje, tako da ova inicijativa nema nikakve veze sa dnevnom politikom.

Predsednik Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova Slobodan Stanimirović rekao je da će se predlog naći na prvoj narednoj sednice Komisije, ali da procedura nije kratka, navodeći da je u slučaju naučnika Milutina Milankovića trajala godinu dana.

Prema njegovim rečima, ukoliko Komisija da pozitivno mišljenje, predlog ide pred gradsku Skupštinu na konačnu odluku, koja potom formira komisiju za raspisivanje konkursa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track