U Beogradu proglašena redovna odbrana od poplava
Foto: KURIR

Beogradvode

U Beogradu proglašena redovna odbrana od poplava

Beograd -
Prema prognozama u narednih pet dana očekuje se porast vodostaja do 50 centimetara na Savi i Dunavu, a zatim i stagnacija

BEOGRAD - U Beogradu na Savi i Dunavu danas je proglašena redovna odbrana od poplava, saopštile su "Beogradvode". Redovna odbrana od poplava u Beogradu na Savi i Dunavu proglašena je u sedam časova, navodi se u saopštenju, i dodaje da se prema prognozama u narednih pet dana očekuje porast vodostaja do 50 centimetara na obe reke, a zatim i stagnacija.

Trenutni nivo Save u Beogradu je 506 (500), a Dunava 557 (550) centimetara.

Bez obzira na porast vodostaja, ekipe JVP "Beogradvode" redovnim crpljenjem vode na najnižoj tački odbrane kod Kule Nebojša, omogućavaju korišćenje prolaza vlasnicima splavova, čamaca i objekata, ali bez dužeg zadržavanja.

Parkiranje za ostale vlasnike vozila u ovoj zoni nije dozvoljeno.

Stanje redovne odbrane od poplava podrazumeva mere i aktivnosti kao što su svakodnevni obilazak odbrambene linije (nasipa), svakodnevni obilazak i ispumpavanje vode iz melioracionih kanala putem crpnih stanica, obilazak brana na teritoriji Grada i svakodnevno dežurstvo Službe za hitne intervencije i izlazak na teren po prijavama građana i vodoprivredne inspekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track