Dečji maraton: Mališani pobedili kišu

Tako su odlučili

Dečji maraton: Mališani pobedili kišu

Beograd -
U kategoriji predškolaca pobedio je Nikola Sudimac iz vrtića "Ljolja" ispred Andreja Svetličića ("Žirić") i Davora Ćosića ("Košuta"), a "superpuž", odnosno poslednji 12. na cilju, bio je Nikola Vićovac

BEOGRAD - Jubilarni 20. Dečji maraton održan je danas u beogradskom Zoološkom vrtu, kako su organizatori prognozirali, energijom mališana koji su "oterali" kišu i oblake.

Mali maratonci, njih 140, trčali su u kvalifikacijama po kiši "jer su oni tako odlučili", kako je to najavio voditelj programa trke, glumac Slobodan Boda Ninković.

Sunce je, za divno čudo, granulo tačno u podne, upravo pred start finalne trke u kojoj je na stazi oko Slonare nadmetalo 12 veličanstvenih predškolaca.

Pobedio je Nikola Sudimac iz vrtića "Ljolja" ispred Andreja Svetličića (Žirić) i Davora Ćosića (Košuta), a "superpuž", odnosno poslednji 12. na cilju bio je Nikola Vićovac.

Direktor Beogradskog maratona D.O.O Dejan Nikolić ocenio je da ova trka ispunjava dva važna cilja u životu mališana.

"Ovo je njihov prvi dodir sa sportom i fer-plejom, koji im ostaje za ceo život u sećanju. Mnogi od mališana koji su učestvovali u Dečjem maratonu počeli su kasnije da se bave sportom i rekreacijom", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je i evropska atletika prepoznala značaj ove manifestacije za psihofizički razvoj dece, kao i za rano usmeravanje ka sportu i zdravom načinu života.

Današnja trka dece bila je uvertira za predstojeći 26. Beogradski maraton, koji će biti održan u nedelju, 21. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track