DONATORSKO VEČE: Velika žurka za napuštene ljubimce!
Foto: Udruženje Beta

Udruženje Beta

DONATORSKO VEČE: Velika žurka za napuštene ljubimce!

Beograd -
Sredstva prikupljenja od ulaznica, prodaje majici, privezaka i upaljača, otićiće za negu o psima i mačkama o kojima brine udruženje Beta

BEOGRAD - Prva humanitarna žurka koju organizuje beogradski ogranak Udruženja za brigu o životinjama Beta biće održana u petak 19. aprila u kafeu Kobra koji se nalazi u Ulici Gavrila Principa 29.

Dobra zabava sa koje će prikupljena sredstva otići psima i mačakama o kojima brine ovo udruženje trajaće od 20 sati do jedan čas posle ponoći. Sredstva će biti prikupljana prodajom ulaznica čiju će cenu određivati sami posetioci, kupovinom majici, privezaka, upaljača, a na hranu i lekarsku negu životinja otići će i deset odsto večernjeg pazara ovog kafea.

Jedan od “štićenika” Udruženja je i mala Srna, stara oko sedam meseci koju je kao štene nesavesni vozač udario automobilom. Ona se oporavila zahvaljujući brizi volontera koji su je redovno vodili kod veterinara i sada traži dom i vlasnika kome će ulepšati život i bezuslovno ga voleti. Svi zainteresovani neka se jave na telefon Udruženja Beta 069/2432382.

Inače, Betini volonteri gotovo svakodnevno nailaze na izbačene štence i mačiće, povređene i zlostavljane životinje."Zbrinjavamo ih i udomljavamo koliko god je u našoj moći. Za pse i mačke bez vlasnika potrebna su hrana, lekovi, veterinarska pomoć...

Od početka godine spasili smo oko sto napuštenih životinja od kojih je približno polovina udomljena. Međutim, naš cilj nije samo borba sa posledicama, već sa uzrokom velikog broja napuštenih pasa i mačaka na ulicama, poručuju iz Udruženja koje se zalaže za sterilizaciju, vakcinaciju, edukaciju kao i kažnjavanje nesavesnih vlasnika životinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track