Najnovije vesti

USPELA DOBROTVORNA ŽURKA: I Jami pomogla kuce!
Foto: Udruženje Beta

Udruženje Beta

USPELA DOBROTVORNA ŽURKA: I Jami pomogla kuce!

Beograd
04:30h
Došla sam kako bih pružila podršku ovim mladim ljudima koji rade najplemenitiju stvar, pomažu nemoćnim životinjama koje su na ulicu izbacili nesavesni vlasnici, navela je pevačica Jami

BEOGRAD - Prva humanitarna žurka za pomoć napuštenim psima i mačkama Udruženja Beta održana je u petak veče u kafeu Kobra u Beogradu.

Veliki broj posetilaca kupovinom ulaznica, čiju cenu su sami određivali, donirali su novac za kupovinu hrane i lečenje štićenika udruženja. Donaciju je dala i pevačica Jami koja je sa Bebom, dvogodišnjim patuljastim pinčem, prisustvovala žurki.

"Ljubav i sreća koju dobijam od Bebe, ne može se opisati rečima. Došla sam kako bih pružila podršku ovim mladim ljudima koji rade najplemenitiju stvar, pomažu nemoćnim životinjama koje su na ulicu izbacili nesavesni vlasnici", rekla je Jami dok je Beba uveseljavao goste skačući iz krila u krilo.

Ona je apelovala i na kolege ljubitelje životinja da učine dobro delo i udome ili makar donacijama pomognu kupovinu hrane za četvoronožne ljubimce.

Jedan od “štićenika” Udruženja je i mala Srna, stara oko sedam meseci koju je kao štene nesavesni vozač udario automobilom. Ona se oporavila zahvaljujući brizi volontera koji su je redovno vodili kod veterinara i sada traži dom i vlasnika kome će ulepšati život i bezuslovno ga voleti. Svi zainteresovani neka se jave na telefon Udruženja Beta 069/ 2432382.

Inače, Betini volonteri gotovo svakodnevno nailaze na izbačene štence i mačiće, povređene i zlostavljane životinje.

"Zbrinjavamo ih i udomljavamo koliko god je u našoj moći. Za pse i mačke bez vlasnika potrebna su hrana, lekovi, veterinarska pomoć...Od početka godine spasili smo oko sto napuštenih životinja od kojih je približno polovina udomljena. Međutim, naš cilj nije samo borba sa posledicama, već sa uzrokom velikog broja napuštenih pasa i mačaka na ulicama, poručuju iz Udruženja koje se zalaže za sterilizaciju, vakcinaciju, edukaciju kao i kažnjavanje nesavesnih vlasnika životinja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track