Predavanja o bezbednosti na kupalištima za maturante
Foto: Beoinfo

Zaplivaj sigurno

Predavanja o bezbednosti na kupalištima za maturante

Beograd -
Kampanja se sprovodi već petu godinu zaredom, a podrazumeva seriju edukativnih programa o bezbednosti na kupalištima, čiji je cilj podizanje svesti maturanata o značaju poštovanja pravila na kupalištu

BEOGRAD - U Školi za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju danas je održano predavanje u okviru edukativne kampanje "Zaplivaj sigurno", koju sprovode JP "Ada Ciganlija" i Spasilačka asocijacija Srbije uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Predavanja se organizuju u svim srednjim školama u Beogradu, a namenjena su učenicima završnih razreda.

Kampanja se sprovodi već petu godinu zaredom, a podrazumeva seriju edukativnih programa o bezbednosti na kupalištima, čiji je cilj podizanje svesti maturanata o značaju poštovanja pravila na kupalištu kako bi bezbednost bila maksimalna, naročito u periodu kada se bliže proslave maturskih večeri, pa i neodgovorno i rizično ponašanje nekih maturanata.

"Akcija "Zaplivaj sigurno" u kojoj učenike srednjih škola učimo kako da se odgovorno ponašaju već nekoliko godina unazad daje odlične rezultate. Ovo je već peta generacija maturanata koja prolazi našu obuku, a statistike pokazuju da su poslednjih nekoliko sezona upravo srednjoškolci najodgovorniji kupači. Takav trend nam je i bio cilj i zaista nam je drago što se opšta slika izmenila i što uspevamo da učenicima prenesemo znanje naših stručnjaka i zajedno sa njima radimo na prevenciji neželjenih situacija", rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP "Ada Ciganlija".

U okviru interaktivnih radionica obučeni profesionalci iz JP "Ada Ciganlija" i Spasilačke asocijacije Srbije informišu učenike o svim pravilima i savetima za bezbedan boravak na kupalištima. Na predavanjima, učenicima se ukazuje na najčešće greške u ponašanju koje mogu da dovedu do potencijalno opasnih situacija, kao i adekvatni načini reagovanja u takvim slučajevima.

Edukativni program "Zaplivaj sigurno" samo je deo aktivnosti koje JP "Ada Ciganlija" sprovodi u okviru nastojanja da se u što većoj meri poveća nivo bezbednosti na "beogradskom moru" pre početka letnje sezone. U skladu sa tim, u toku je i stručno osposobljavanje spasilaca za sticanje zvanja spasilac, među kojima će najbolji dobiti mogućnost angažovanja na Adi Ciganliji tokom predstojeće sezone kupanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track