INCIDENT U BATAJNICI: Troje povređeno u isticanju kiseline

KATASTROFA Izlila se opasna materija

INCIDENT U BATAJNICI: Troje povređeno u isticanju kiseline

Beograd -
Miloš P. (23), Slobodan V. (34) i Vedrana P. (62) završili u bolnici nakon što se izlilo 400 litara persirćetne kiseline

BEOGRAD - Vatrogasci brzo reagovali!Radnici Miloš P. (23), Slobodan V. (34) i Vedrana P. (62) povređeni su juče oko 14 sati, kad se u firmi "Midra eko" na Batajničkom drumu u Beogradu izlilo 400 litara persirćetne kiseline. Oni su zbog opekotina kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu. Na sreću, nije bilo opasnosti po zdravlje ljudi u okolini preduzeća.- Na jednom od rezervoara u magacinu preduzeća popustio je ventil i radnici su primetili da se izliva persirćetna kiselina. Miloš P. i Slobodan V. pokušali su da spreče izlivanje kiseline tako što su krenuli da zavrću ventil. Kiselina im se, međutim, razlila po rukama i oni su zadobili opekotine, dok je Vedrana P. udahnula isparenja, zbog čega je i ona prevezena u bolnicu - kaže izvor Kurira iz istrage.Na lice mesta ubrzo su stigle vatrogasne ekipe.- U krug fabrike došlo je devet vozila sa 24 vatrogasca. Oni su postavili vodenu maglu kako bi neutralisali izlivenu supstancu. Na sreću, sve je prošlo bez težih posledica - kaže za Kurir Sanja Vuksanović Žugić, načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda.Kako saznajemo, efikasnom intervencijom vatrogasnih ekipa sprečena je ekološka katastrofa.- U rezervoarima je, navodno, bilo oko 20.000 litara persirćetne kiseline. Srećom, na vreme je neutralisana opasna supstanca - kaže izvor Kurira.(Z.N)

Dugačka lista akcidenata♦ 16. MART 2013 - Oko dve i po tone mazuta iscurilo je iz rezervoara u krugu fabrike "Voćarske plantaže" u reku Gročicu u Grockoj.♦ 15. FEBRUAR 2011 - Na Železničkoj stanici u Beogradu izlila se opasna hlorovodonična kiselina iz cisterne rumunskog voza.♦ 11. JUN 2010 - Hlorovodonična kiselina iscurila je iz vagona cisterne na Železničkoj stanici u Pančevu.♦ 29. SEPTEMBAR 2009 - Na ranžirnoj stanici Makiš cureo je propan-butan iz cisterne voza koji se kretao iz Mađarske prema Jagodini.♦ 11. MART 2009 - Kod Železničke stanice Batajnica iz šina je iskliznuo vagon koji je prevozio 43 tone zapaljivog propan-butana.♦ 29. JANUAR 2009 - Dve tone hlorovodonične kiseline izlilo se u krugu fabrike BIP kad je pukla cev na cisterni kapaciteta 20 tona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track