U 4 udesa petoro povređenih

Hitna pomoć

U 4 udesa petoro povređenih

Beograd -
Dr Nada Macura preporučila je izbegavanje boravka na otvorenom prostoru u najtoplijem delu dana, zaštitu glave od sunca, uzimanje tečnosti, šetnje i boravak u prirodi, pri čemu ne bi trebalo ulaziti u vodu i čuvati se krpelja i insekata

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima je pet osoba povređeno, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 21 godinu, pešak, u udesu oko 23.45 časova u Ulici Bertranda Rasela u Zemun Polju zadobio je povredu glave i prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

U udesu oko 23 časa u Ulici Otona Župančiča muškarac star oko 40 godina i žena stara oko 35 godina zadobili su povrede grudnog koša, rekla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u KBC Bežanijska Kosa.

Muškarac star 30 godina je u udesu oko 22.15 časova na uglu ulica Golsvordijeva i Maksima Gorkog zadobio povredu stomaka i prevezen je u Urgentni centar. U udesu oko 22 časa u Velikoj Moštanici kod crkve muškarac star oko 50 godina zadobio je povrede glave i grudnog koša i prevezen je u Urgentni centar.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 97 intervencija, od kojih 23 na javnim mestima, a pomoć su tražile sve vrste hroničnih bolesnika. Za 24 sata obavljena je 241 intervencija od kojih 77 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala izbegavanje boravka na otvorenom prostoru u najtoplijem delu dana, zaštitu glave od sunca, uzimanje tečnosti, šetnje i boravak u prirodi, pri čemu ne bi trebalo ulaziti u vodu i čuvati se krpelja i insekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track