Završena izgradnja kanalizacije u Zucama

Završena izgradnja kanalizacije u Zucama

Beograd -
Pored izgradnje kanalizacione mreže, završena je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

BEOGRAD- Grad Beograd i javna komunalna preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija” i „Gradska čistoća” završili su projekat izgradnje kanalizacionog sistema u podavalskom naselju Zuce.

Pored izgradnje kanalizacione mreže, završena je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, navodi se u saopštenju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Korisnici će se na mrežu priključivati tokom narednih dana, a sistem će biti u funkciji od 20. maja.

Korišćenje usluge odvođenja otpadnih voda obračunavaće se tako što će u cenu potrošenog kubnog metra vode biti uračunata i cena nove usluge, odnosno 16,8 dinara po kubiku za domaćinstva.

U naselju Zuce u prvoj fazi predviđeno je priključenje oko 200 domaćinstava, a ugovore je do sada potpisalo njih 20, koji će uskoro biti priključeni na nov kanalizacioni sistem. Ostali građani mogu da dođu u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u Ulici kneza Miloša 27, potpišu ugovor i na taj način reše dugogodišnji problem odvođenja otpadnih voda. Zbog teške materijalne situacije većine građana, subvencionisana cena priključka i dalje je ostala ista – 120.000 dinara za otplatu na četiri rate, 180.000 na 24 rate i 240.000 na 60 rata, stoji u saopštenju ovog preduzeća.

Na osnovu važeće Odluke o odvođenju i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Beograda, postoji obaveza da se svaki objekat priključi na novu uličnu kanalizaciju, uz plaćanje propisane naknade za priključenje, u periodu od šest meseci. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” pozvalo je građane da se ne priključuju na kanalizacionu mrežu bez njihove saglasnosti. Za sve one koji su se nelegalno priključili na novu kanalizacionu mrežu biće upućene prijave Komunalnoj inspekciji, koja će doneti odgovarajuća rešenja o blindiranju takvih priključaka. Pored toga, oni će morati da plate i zakonsku kaznu.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” zahvalilo je svima koji su potpisali ugovore, dobili legalne priključke na kanalizacionu mrežu i tako pokazali odgovorno ponašanje prema gradu, sugrađanima i svojim komšijama.

Izgradnjom kanalizacionog sistema rešava se jedan od osnovnih komunalnih problema stanovnika naselja Zuce, što će uticati na poboljšanje njihovog kvaliteta života i stanovanja.

Od sada građani više neće morati da izdvajaju sredstva za čišćenje septičkih jama, povećava se vrednost priključenih objekata i zemljišta, kao i zdravstvena, ekološka i sanitarna zaštita naselja, zaključuje se u saopštenju ovog preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track