NOĆ STRAVE U BG: Ubijen provalnik, povređeno 14, gorele jahte
Foto: Rts

Hitna pomoć

NOĆ STRAVE U BG: Ubijen provalnik, povređeno 14, gorele jahte

Beograd -
Lekari Hitne pomoći noćas su imali pune ruke posla

BEOGRAD - Jedan mladić (30) ubijen je u Beogradu posle pokušaja razbojništva, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura i dodala da je protekle noći dogodilo i jedno ranjavanje i sedam saobraćajnih nesreća u kojima je povrećeno čak 14 osoba. Takođe, dve jahte na Adi Ciganliji, nedaleko od restorana "Verige", izgorele su u požaru koji je izbio sinoć oko 22.55.

Mladić je ubijen pola sata posle ponoći u ulici Dušana Vlajića u naselju Žarkovo.

"Lekari su konstatovali smrt na licu mesta. On je imao pet ubodnih rana nožem u predelu leđa", rekla je Macura. Kako se nezvanično saznaje, mladić je pokušao da opljačka stan u Zmajevačkoj ulici u Žarkovu i tom prilikom napao je vlasnika, čija je njegova supruga uspela da pobegne.

Posle pokušuja razbojništva, mladića je nožem napao vlasnik stana i naneo mu smrtonosne povrede. Jedan mladić (21) takođe je napadnut nožem u noći između utorka i srede. Incident se dogodio oko 20 časova na okretnici autobusa linije 16 na Karaburmi.

Prema rečima Macure, on je zadobio dve ubodne rane u predelu stomaka.

Najteža saobraćajna nesreća, zbog koje su na intervenciju išle čak tri ekipe Hitne pomoći, dogodila se oko ponoći na Obrenovačkom putu kod skretanja za naselje Železnik.

U direktnom, čeonom sudaru dva automobila, povređene su četiri osobe. Najteže je povređen mladić (25) godina kome je polomljena leva butna kost i koji je imao unutrašnje krvarenje. On je prebačen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra. Osim njega, i dve devojke prebačene su na odeljenje reanimacije. Jedna (29) je zaodbila otvoren prelom leve potkolenice, dok je drugoj (17) u nesreći povređena glava.

Kako je Macura navela, još jedan muškarac (30) zadobio je povredu glave zbog čega je prebačen na odeljenej neurohirurgije Urgentnog centra.

Lekari Hitne pomoći imali su prošle noći ukupno 117 intervnecija, od čega 25 na javnim mestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track