Protest podrške turskim demonstrantima u Beogradu

Nisu sami

Protest podrške turskim demonstrantima u Beogradu

Beograd -
Vesna Jusuk iz Zelene omladine Srbije rekla je da su se građani okupili kako bi pružili podršku građanima Turske koji, kako je navela, u ovom trenutku u svojoj zemlji prolaze kroz pravu revoluciju

BEOGRAD - Dvadesetak građana okupilo se danas ispred Ambasade Turske u Beogradu u znak podrške protestima građana u toj zemlji.

Vesna Jusuk iz Zelene omladine Srbije rekla je da su se građani okupili kako bi pružili podršku građanima Turske koji, kako je navela, u ovom trenutku u svojoj zemlji prolaze kroz pravu revoluciju.

Jusuk je rekla da su protesti u Turskoj počeli kada su se građani u Istanbulu okupili da zaštite jedan park, a potom su se protesti proširili i na druge gradove u toj zemlji.

Protest se, prema njenim rečima, pretvorio se u pravu revoluciju i opštu borbu za prava građana Turske, koji traže veće učešće u političkom odlučivanju.

Na protestu u Beogradu je bilo i državljana Turske, a demonstranti su nosili transparente podrške građanima Turske koji traže veća politička prava. Poziv za okupljanje u Beogradu upućen je preko društvenih mreža na internetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track