SPREMNI ZA KUPANJE: Na Adi Ciganliji letnja sezona počinje u subotu

SPREMNI ZA KUPANJE: Na Adi Ciganliji letnja sezona počinje u subotu

Beograd -
Kupačima naruku ide i vremenska prognoza jer nas konačno očekuje lepo vreme. Za posetioce je spremljeno i desetak besplatnih programa na kojima će moći da uče plivanje, vaterpolo, da vežbaju jogu

BEOGRAD - Beograđani će na svom moru moći da uživaju od subote, kada zvanično počinje sezona kupanja na Adi Ciganliji. Kupačima naruku ide i vremenska prognoza jer nas konačno očekuje lepo vreme. Za posetioce je spremljeno i desetak besplatnih programa na kojima će moći da uče plivanje, vaterpolo, da vežbaju jogu...

Posetiocima će na raspolaganju biti najuređenije kupalište, opremljeno javnim kupatilima, tuševima i česmama s pijaćom vodom.

- Temperatura vode u Savskom jezeru je prešla 23 stepena, tako da su ispunjeni svi uslovi da u subotu i zvanično otvorimo još jednu letnju kupališnu sezonu. Sezona će biti otvorena svečanim podizanjem plave zastave, koju smo i ove godine dobili za kvalitet plaže, pa će naši posetioci imati privilegiju da uživaju na kupalištu uređenom po svetskim standardima - kaže direktor JP „Ada Ciganlija“ Aleksandar Stamenković.

U zavisnosti od broja posetilaca, na kupalištu će svakodnevno tokom kupališne sezone od 10 do 19 sati dežurati do 50 spasilaca duž cele obale jezera, kao i pet ekipa hitne pomoći.

- Bezbednost na kupalištu je svake godine prioritet tako da neprestano ulažemo napore da se ovaj segment podignemo na najviši mogući nivo. Nastavili smo saradnju sa Italijanskom nacionalnom službom za spasavanje koju smo započeli još 2009. i koja daje odlične rezultate - kaže Milan Ilić iz JP „Ada Ciganlija“.

U vodi Savskog jezera će, kao i svake godine, biti postavljena plažna ograda koja obezbeđuje kupače. Pred početak sezone apeluju na posetioce da se pridržavaju pravila kupanja kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija.

U subotu je najavljeno atraktivno takmičenje u sportskom spasavanju, koje još nije izvedeno u našoj zemlji. Za Beograđane koji žele da se rekreiraju na usluzi su igrališta za više od 50 različitih sportova.

Konačno stiglo letoVREME - Prema najavama meteorologa, u subotu nas očekuje sunčano vreme s temperaturom do 28 stepeni. Tokom cele naredne nedelje temperatura će biti do 30 stepeni, a moguća kiša najavljena je za subotu, 22. jun.

Zabavni programiRonjenje u Avantura parku 1.500Škola rolera 1.100 (oprema 250 dinara)Prelazak prepreka u Avantura parku 1.100Laser tag 900Rentiranje bicikla 200 (sat), 500 (dan)Pedalina 800 (sat)Dečji „No komp, kamp“ 180 evra u tri rateTenis 600 do 19 sati, 900 posleMini golf 150Veštačka stena 150 (sat po igraču)Pejntbol 1.100

Besplatne škole♦ Plivanje i vateropolo (od 28. juna, info: 064/8254-747)♦ Gimnastika (u trim-parku, vikendom pod nadzorom instruktora)♦ Joga (nedeljom od 18 časova kod kružnog toka)♦ Roleri (tokom jula, info: 062/550-044)♦ Kajak i odbojka na pesku (još nije određen termin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja