PAKAO: 34 u 14 sati, Beograđani padali po ulici

PAKAO: 34 u 14 sati, Beograđani padali po ulici

Beograd -
Hitna pomoć do 11 sati obavila je 51 intervenciju, od čega 18 na javnom mestu

BEOGRAD - U Beogradu je danas u 14 sati izmereno 34 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Hitna pomoć do 14 sati obavila je 77 intervencija, od čega 18 na javnom mestu.

- Zbog visoke temperature, dobijali smo pozive i za pomoć sugrađanima kojima je pozlilo na ulici, a bilo je i kolapsnih stanja - kaže dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Tokom dana biće sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom 35 stepeni, dok će vetar biti slab promenljivog pravca. I za sutra se prognozira veoma toplo vreme, sa jutarnjom temperaturom 23, a maksimalnom dnevnom 36 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. juna biti sunčano i veoma toplo s maksimalnom temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti, od 32 do 37 stepeni. U subotu se očekuje lokalni razvoj oblačnosti sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Od nedelje će biti promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u prvoj polovini naredne sedmice i osetno svežije. Zbog visokih temperatura od utorka su na Trgu republike, Zelenom vencu i Slaviji postavljene cisterne s pijaćom vodom, gde građani mogu da popiju vodu, rashlade se i osveže. Kako bismo što lakše preživeli ovu vrućinu, trebalo bi izbegavati boravak na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno se oblačiti, unositi dovoljno tečnosti u organizam i lagano se hraniti, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track