POČELA SEDNICA: Skupština Beograda o rebalansu budžeta
Foto: Tanjug

POČELA SEDNICA: Skupština Beograda o rebalansu budžeta

Beograd -
Na dnevnom redu sednice je još 19 tačaka, među kojima je i predlog odluke o sprovođenju konkursa za direktore javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd

BEOGRAD - Sednice Skupštine Beograd na kojoj bi trebalo da bude usvojen predlog rebalansa gradskog budžeta za 2013. godinu počela je danas u 11 sati. Početku sednice ne prisustvuje gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Skupština grada na današnjoj sednici imenovala je Aleksandru Aranđelović za direktora KBC „Zvezdara” na period od četiri godine. Ona je do sada obavljala funkciju vršioca dužnosti te zdravstvene ustanove.Za vršioca dužnosti direktora JP „Beogradska tvrđava” imenovan je Milan Tlačinac, JKP „Beograd-put” Goran Aleksić, a za vršioca dužnosti direktora JP „Gradsko stambeno” Veselin Marković.

Oni će ove funkcije obavljati narednih šest meseci.

Na današnjoj sednici obrazovana je i Komisija za imenovanja direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd. Predsednik Komisije je Miloš Vulić, a članovi su Boris Jovanović, Vladimir Ranković i Đorđe Krivokapić.

Da podsetimo na dnevnom redu sednice je, osim rebalansa budžeta, još 19 tačaka, među kojima je i predlog odluke o sprovođenju konkursa za direktore javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd. Odbornici Skupštine Beograda će raspravljati i o predlogu odluke o završnom računu budžeta Grada za 2012. godinu i izveštaju administrativno-mandatne komisije.

Na dnevnom redu je i odluka o zaduženju Grada od 2,96 milijardi dinara za finansiranje kapitalnih projekata i zajam od 30 miliona evra od Evropske banke za obnovu i izgradnju (EBRD) za unapređenje javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture.

Predlogom rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu predviđeno je da ukupni prihodi budžeta sa prvobitno planiranih 91,3 milijarde dinara budu smanjeni na 85,57 milijardi dinara, a da deficit iznosi 4,84 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track