KONTROLORI: Putnici se privikli, manje se inate sa nama!
Foto: Nemanja Pancic

KONTROLORI: Putnici se privikli, manje se inate sa nama!

Beograd -
Ljude koji nemaju kartu zamolimo da je kupe kod vozača i većina to i prihvati. Naravno, ima i onih koji se inate ili bojkotuju. Međutim, oni na kraju ipak izađu iz vozila, a vremenom ih je i sve manje, ističe Dana Jovanović, kontrolor

BEOGRAD - Deset dana pošto je pojačana kontrola “Bus plus” karata u gradskom prevozu čini se da se putnici polako navikavaju na nove uslove vožnje.Činjenica da od pretprošlog ponedeljka kontrolori bukvalno ne izlaze iz autobusa na liniji 96 naterala je svakodnevne putnike na ovoj trasi da se legalno voze. Tako su, primera radi, na početnoj stanici na Trgu republike svi putnici imali važeće karte koje su “otkucali” na validatorima pre nego što je kontrolor i krenuo da šparta vozilom.- Primetno je da su se putnici već privikli na nas pa svakog dana ima sve više čekiranja što je i naš prvenstveni cilj. Ljude koji nemaju kartu zamolimo da je kupe kod vozača i većina to i prihvati. Naravno, ima i onih koji se inate ili bojkotuju. Međutim, oni na kraju ipak izađu iz vozila, a vremenom ih je i sve manje - ističe Dana Jovanović, kontrolor.Svi kontrolori od 26. juna nose bele majice sa oznakom grada i natpisom “Kontrola”. Putnici su prihvatili i tu novinu, ali to ne znači da im je sve potaman.- Ne smeta mi što su kontrolori non - stop u vozilu, ali me nervira što čekam autobus svakog dana po pola sata. Takođe, većina autobusa su prljavi i bez klime, a ja koja uredno plaćam kartu očekujem da to ne bude tako - objašnjava putnica Milunka Ilić.Kako se autobus približavao Borči tako su na stanicama ulazili putnici kojima baš i nije bilo drago što vide kontrolora. Neki od njih su prihvatili preporuku da kupe kartu kod vozača, drugi su izlazili na sledećoj stanici dok je bilo i onih koji su hteli da se prepiru.- Pre pet godina ostao sam bez posla i nemam odakle da kupim kartu. Nek mi država plati vožnju onda pošto me je ona i izbacila na ulicu - priča Milorad Zejak.

Linije sa stalnom kontrolomVOZILA - Linije na kojima sada u svakom vozilu radi po kontrolor su: 7, 9, 13, 16, 23, 25, 83, 88, 95, 96 i 73. Očekuje se da će od 15. jula u većini, a možda i u svim vozilima, biti po jedan kontrolor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track