VRELINA: U Beogradu do 13 sati izmerena 35 stepena!
Foto: Damir Dervišagić

Oprez zbog vrućina

VRELINA: U Beogradu do 13 sati izmerena 35 stepena!

Beograd -
Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su građanima zbog veoma toplog vremena

BEOGRAD - U Beogradu su u 13 sati izmerena 35 stepeni, a meteorolozi prognoziraju da će maksimalna temperatura u glavnom gradu Srbije biti do 38 stepeni.U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, uz slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 22, najviša dnevna oko 38 stepeni. U Srbiji će danas biti veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do 38 stepeni. Hitna pomoć u Beogradu je od sedam sati imala 63 intervencije, od toga 14 na javnom mestu, ali kako je rekla lekarka i načelnica smene u beogradskoj Hitnoj pomoći Marija Tošić, za sada nema povećanog broja kolapsa na ulicama.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vetar će biti slab južni i jugoistočni. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana (do 4. avgusta) u ponedeljak će biti sunčano i veoma toplo.

Najviša temperatura od 37 do 40 stepeni. U noći između ponedeljka i utorka očekuje se osveženje ponegde s pljuskovima i grmljavinom. U utorak će biti svežije za 8 do 10 stepeni, pretežno sunčano, na jugu i istoku ponegde mogući pljuskovi s grmljavinom.

Od srede sunčano i toplo, najviša temperatura u većini mesta oko 30 stepeni. Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su građanima zbog veoma toplog vremena. Posebno se hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana.

Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju. Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track