BUS PLUS: Napadnuta kontrolorka, napadači uhapšeni!

Prevoz u Beogradu

BUS PLUS: Napadnuta kontrolorka, napadači uhapšeni!

Beograd -
Incident se dogodio kada je putnik odbio da plati kartu i napusti vozilo, a zatim zasuo kontrolrku bujicom uvreda

BEOGRAD - Kontrolorka S.S. napadnuta je danas oko 12 časova na liniji 23 kada su je dvojica putnika prvo vređali, a zatim joj je jedan od njih zavrnuo ruku.

Incident se dogodio kada je putnik odbio da plati kartu i napusti vozilo, a zatim je kontrolorku zasuo bujicom uvreda. U incident se umešao i stariji putnik koji je, bez vidljivog razloga, kontrolorku fizički napao i snažno joj zavrnuo ruku.

Kontrolorki je u pomoć priskočio vozač sa druge linije, koji se našao u autobusu kao putnik i zaštitio je od napadača, kaže se u saopštenju.

Uvrede i psovke putnika zaustavila je policija, koja je privela napadače.

Inače Bus plus saopštava da je ovo dvadeseti slučaj fizičkog napada na kontrolore‚ od početka ove godine.

"Veoma smo zabrinuti zbog ovakve situacije. Ne možemo ostati nemi nad nasiljem kojem su izloženi kontrolori. To su radnici, besprekorni ljudi, bez ikakve realne krivice za eventualne probleme putnika", kazao je jedan od manjinskih vlasnika kompanije Apeks Sava Terzić.

Kompanija Apeks je apelovala na građane da pokažu razumevanje prema kontrolorima kada ih zamole da pokažu kartu i navela da nema razloga za neprijateljstvo prema kontrolorima.

"Niti kontrolori, niti Apeks u celini, mogu odlučivati o pitanjima spornim za građane Beograda, kao što su cene karata ili kvalitet gradskog prevoza, niti je to naš zadatak. Mi, naprosto, pružamo sistem, alat kojim se služe drugi nadležni organi u Beogradu, odgovorni za kvalitet i cenu javnog prevoza", rekao je Terzić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track