NEODGOVORNO PONAŠANJE: Građani za jedan dan uništili nekoliko fontana!

Beograd

NEODGOVORNO PONAŠANJE: Građani za jedan dan uništili nekoliko fontana!

Beograd -
Na pojedinim fontanama nestala ili je pokvarena rasveta, na nekima su građani dozvolili svojim ljubimcima da se kupaju, na nekima su se kupali građani, dok je fontana Devojka sa krčagom ostala bez vode usled preteranog odnošenja vode iz same fontane

BEOGRAD - JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da je u toku jednog dana oštećeno nekoliko gradskih fontana i apelovalo na građane koji uništavaju gradske fontane, kao i ostalu javnu imovinu, da promene navike i prestanu sa nedozvoljenim ponašanjem.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije navode da je toku jučerašnjeg dana zabeleženo više slučajeva nasilničkog i neprimerenog ponašanje pojedinih sugrađana koje je dovelo do prekida rada nekoliko beogradskih fontana.

Kako je istaknuto rad četiri fontane - na platou ispred Hrama Svetog save, Kulturnog centra Beograd, na Trgu Nikole Pašića i Devojke sa krčagom ozbiljno je narušen.

Beogradski vodovod će o tim dešavanjima upoznati i Komunalnu policiju, kako bi narušavanje gradske imovine u što kraćem vremenu bilo zaustavljeno.

U saopštenju je navedeno da je na pojedinim fontanama nestala ili je pokvarena rasveta, na nekima su građani dozvolili svojim ljubimcima da se kupaju, na nekima su se kupali građani, dok je fontana Devojka sa krčagom ostala bez vode usled preteranog odnošenja vode iz same fontane.

Iz tog preduzeća upozoravaju da se to dešava u danima sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama i apeluju na sugrađane koji uništavaju gradske fontane, kao i ostalu javnu imovinu u gradu, da promene navike i prestanu sa takvim nedozvoljenim ponašanjem.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije podsećaju sve one koji uništavaju fontane da one čine grad lepšim mestom za život, a služe i svima da se rashlade tokom vrelih letnjih dana.

U saopštenju se navodi i da voda u fontanama nije protočna i da zato u njima nije primereno kupanje ljudi, kao ni životinja.Takođe, odnošenje vode iz fontana može ozbiljno da ugrozi njihov rad i dovede do kvara pumpi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja