BEOGRAD: GSP smanjio dug za 15 odsto!

Gradski prevoz

BEOGRAD: GSP smanjio dug za 15 odsto!

Beograd -
Preduzeće je za sedam meseci ove godine reprogramiralo obaveze prema javnom sektoru i redovno ih isplaćuje, a zahvaljujući novom sistemu za praćenje i upravljanje u julu su red vožnje i polasci bili izuzetno precizni

BEOGRAD - Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) "Beograd" od početka godine smanjilo je finansijske obaveze za oko 15 odsto, a manji je i broj izvršilaca za oko 200, pa je sada u tom preduzeću zaposleno manje od 6.000 ljudi.

Preduzeće je za sedam meseci ove godine reprogramiralo obaveze prema javnom sektoru i redovno ih isplaćuje, a zahvaljujući novom sistemu za praćenje i upravljanje u julu su red vožnje i polasci bili izuzetno precizni, saopšteno je iz GSP-a.

Tramvajski podsistem imao je realizaciju 99,3 odsto, trolejbuski 98,8, a autobuski podsistem 96 procenata.

Kvalitetu javnog gradskog prevoza u Beogradu doprinelo je i uvođenje pet sezonskih linija za Adu i sezonske linije za Avalu (linija 400).

Na ovim linijama polasci su ostvareni sa procentom iznad 98, navodi se u saopštenju i ističe da se vodilo računa, pri visokim temperaturama i očekivano velikom broju putnika, da se za vikende gotovo udvostruči broj vozila na ovim sezonskim linijama.

Kako se navodi, više od sto ljudi danas radi na poslovima održavanja higijensko-estetskih uslova i izgleda vozila, a još njih 100 iz administrativnog sektora prebačeno je u proizvodne delatnosti, u skladu sa racionalizacijom poslova i iskorišćenosti ljudskih resursa.

Takođe, ponovo je posle više od godinu dana nastavljena redovna isplata jubilarnih nagrada, a u skladu sa Kolektivnim ugovorom, dodaje se u saopštenju Službe za medijski nastup JKP GSP "Beograd".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track