NEDELJA: Beogradska regata peti put!

Manifestacija

NEDELJA: Beogradska regata peti put!

Beograd -
Glavni događaj manifesacije biće spust u nedelju, koj kreće iz Makiša, nedaleko od raskrsnice ul. Bore Stankovića i starog obrenovačkog puta, a cilj je na Adi Ciganliji. Na cilju će biti priređen ručak za sve učesnike

BEOGRAD - Beogradska regata će 11. avgusta biti održana po peti put na reci Savi, a ove godine biće proširena sa kampom i održavanjem Sajma raftinga na Trgu Nikole Pašića, najavili su danas organizatori.

Kako je rekao predstavnik Rafting kuba Alfa tim, koji organizuje regatu - Bojan Lazić, cilj regate je da se turistički promoviše reka Sava, kao i da se naprvi krativan sadržaj za mlade.

Direktor Turističke organizacije Beograda, koja podržava manifestaciju, Dejan Veselinov, rekao je da ova regata predstavlja prekretnicu, jer se taj događaj, sa dodatnim sadržajima, proširio na nekoliko dana i dobio regionalni karakter, što će dovesti više gostiju u prestonicu.

Tako će Sajam raftinga biti otvoren dan pre regate, a na njemu će učestvovati kao izlagači, rafting klubovi iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Bugarske, koji će predstaviti rafting na rekama iz svojih zemalja, dok će svoje proizvode ponuditi i proizvođači rafting opreme iz okruženja.Lazić je rekao i da je, zahvaljujući Beogradvodama, ove godine organizovan i kamp, 700 metara od starta regate, sa punom infrastrukturom, što će omogućiti posetiocima iz unutrašnjosti da dođu ranije i prenoće.

Glavni događaj manifesacije biće spust u nedelju, koj kreće iz Makiša, nedaleko od raskrsnice ul. Bore Stankovića i starog obrenovačkog puta, a cilj je na Adi Ciganliji. Na cilju će biti priređen ručak za sve učesnike.Regata će imati i svoj sportski deo - rafting trku, discipline hed-tu-hed i turnir u odbojci na pesku, a na kraju će biti proglašen pobednik.

Žiri će izabrati najveseliju posadu regate, koju će nagraditi Frikom.Zainteresovani mogu da se prijave do pred sam početak, a očekuje se ok 80 plovila.

Za one koji imaju svoje čamce, cena učešća je 200, a za one koji rezervišu mesto u čamcu organizatora 500 dinara.Organizatori su posebno naglasili da je najvažnije poštovati propisana pravila regate, kako bi se obezbedila maksimalna bezbednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track