Đilas: Nisu moji udarili devojčicu!
Foto: KURIR

Gradonačelnik Beograda o incidentu

Đilas: Nisu moji udarili devojčicu!

Beograd -
Svi članovi obezbeđenja zgrade Starog dvora su aktivni pripadnici MUP-a i svoj posao rade visoko kvalitetno. Tokom protesta imali su i podršku kolega u uniformama, naveo je Đilas

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas negirao je danas da je bilo ko iz obezbeđenja Starog dvora ili pripadnika MUP-a primenio silu tokom protesta izbeglih i raseljenih.

Gradonačelnik je, u pisanoj izjavi, naveo da su svi članovi obezbeđenja zgrade Starog dvora aktivni pripadnici MUP-a i da svoj posao rade visokokvalitetno, a da su tokom protesta meštana Resnika, ispred zgrade u Dragoslava Jovanovića, imali podršku kolega u uniformama.

Đilas je ukazao da su stanovnici Resnika juče došli da demonstriraju ispred zgrade u kojoj se nalazi njegog kabinet, pošto su zbog nagomilanih dugova ostali bez struje, i da je izašao iz zgrade želeći da razgovara sa njima, ali da se ubrzo vratio pošto su oni taj razgovor odbili.

"Deca su stajala na stepeništu, između ulaznih vrata i roditelja, sve vreme dobacujući. Roditelje sam čak zamolio da sklone decu i ne zlopotrebljavaju ih, što su oni odbili", izjavio je gradonačelnik.

"Po mom ulasku u zgradu, okupljeni su, gurajući i dalje decu ispred sebe, nasilno pokušali da uđu za mnom, što obezbeđenje nije dozvolilo i u tom metežu je najverovatnije dete i povređeno. Nijedan policajac, niti pripadnik obezbeđenja zgrade nije, kako su to preneli pojedini mediji, krenuo na dete i udario ga, niti je detetu polomio nos", naglasio je Đilas.

Đilas je dodao da je obezbeđenje uvelo u zgradu oca i dete, čim se situacija smirila, želeći da im pruži neophodnu pomoć, ali da su oni to odbili, da otac nije dozvolio da se devojčica umije, niti je želeo ponuđenu vodu. O tome, naglasio je gradonačelnik, postoje i svedoci, kao što postoji i "video snimak platoa ispred ulaza u zgradu na kojem se ne vide deca već samo roditelji, što pokazuje da su decu sve vreme držali ispred sebe čak i u pokušaju da nasilno uđu".

"Nakon ovog događaja, zahvaljujući angažovanju sekretara za socijalnu zaštitu Nenada Matića, iako računi za struju nisu u nadležnosti ni Skupštine grada ni gradonačelnika, Elektrodistribucija je dužnicima struju uključila", naveo je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track