Ikarbus i Mercedes uskoro potpisuju ugovor o strateškoj saradnji!

Oporavak giganta

Ikarbus i Mercedes uskoro potpisuju ugovor o strateškoj saradnji!

Beograd -
Potpisivanjem ugovora Ikarbus bi proizvodio autobuse na Mercedesovoj samohodnoj šasiji, odnosno čitavu paletu autobusa od šest do osamnaest metara, počev od malih, mini-gradskih do visokoturističkih

BEOGRAD - Generalni direktor Ikarbusa, Aleksandar Vićentić, potvrdio je da bi to preduzeće do kraja godine trebalo da potpiše ugovor o strateškoj saradnji sa Mercedesom.

Prema njegovim rečima, to bi podrazumevalo izradu celokupnog proizvodnog programa nemačkog proizvođača u Zemunu.

"Očekujemo potpisivanje dugoročnog ugovora do kraja godine, po osnovu kojeg bi Ikarbus proizvodio autobuse na Mercedesovoj samohodnoj šasiji, odnosno čitavu paletu autobusa od šest do osamnaest metara, počev od malih, mini-gradskih do visokoturističkih", naveo je on.

Vićentić smatra da je ovo velika šansa za tehničko-tehnološki napredak i izlazak srpske fabrike na svetska tržišta a, kako dodaje, autobusi bi trebalo da nose znak i Mercedesa i Ikarbusa.

"Ova saradnja bila bi dobra prilika i za "FAP", koji bi mogao da vrši montažu vozila", kaže direktor pribojske fabrike automobila, Zoran Zaković.

"Direktor Mercedesa, Jirgen Rouf, obišao je našu fabriku. To je bila informativna poseta, sagledavanje mogućnosti i iznošenje ideja", rekao je on, i izrazio očekivanje da će saradnja biti ostvarena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track