GUŽVA NA ULASKU U BEOGRAD: Na Bubanj potoku čeka se sat vremena!

Kolaps

GUŽVA NA ULASKU U BEOGRAD: Na Bubanj potoku čeka se sat vremena!

Beograd -
Kolona koja se proteže i do pet kilometara, stvorena je usled veće frekvencije putnika koji se vraćaju sa godišnjih odmora, ali i zbog toga što su automobili iz kolone dugačke 50 kilometara sa graničnog prelaza Kalotina na bugarskoj granici ubrzano propuštani

BEOGRAD - Na naplatnoj rampi Bubanj potok na ulazu u Beograd stvorena je velika gužva automobila koji čekaju na prolaz i do sat vremena.

Kolona koja se proteže i do pet kilometara, stvorena je usled veće frekvencije putnika koji se vraćaju sa godišnjih odmora, ali i zbog toga što su automobili iz kolone dugačke 50 kilometara sa graničnog prelaza Kalotina na bugarskoj granici ubrzano propuštani.

"S obzirom na kolonu vozila na ulasku u Srbiju na graničnom prelazu Kalotina, najavljeno je ubrzano propuštanje vozila, pa na naplatnim stanicama Niš i Beograd očekujemo izuzetno pojačan intezitet saobraćaja", kaže za šef odseka za naplatu pitarine "Bubanj potok", Nikola Milenković.

Na naplatnoj stanici Niš propusna moć je 1.250 vozila na sat vremena, dok je ona na rampi u Beogradu 2.300 vozila po satu.Milenković kaže da je u avgustu samo na naplatnoj stanici Beograd prošlo 130 hiljada vozila više nego u istom periodu prošle godine, što je rekordan protok saobraćaja na nekoj naplatnoj stanici u Srbiji.

On ističe da je sektor za naplatu putarine preduzeo sve neophodne mere da bi se maksimalno ubrzao prolazak vozila kroz naplatne stanice.

"Svi naplatni kanali će biti u funkciji 24 sata, a od vozača se očekuje, kao što će biti i napomenuto na oglasnim tablama pre naplatnih rampi, da pripreme tačan iznos novca koji je potreban za plaćanje putarine radi ubrzavanja vozila pri prolasku kroz naplatne stanice", rekao je Milenković.

Putnici koji čekaju na naplatnoj rampi Bubanj potok kažu da čekaju između 45 minuta i sat vremena, a neki kažu da čekaju i duže nego što su putovali do same naplatne rampe.

"Krenuli smo iz Skoplja za Nemačku preko Beograda, i na naplatnoj rampi smo duže od 45 minuta. Nije nam jasno zašto i Srbija ne uvede, poput Austrije i Mađarske - vinjete, jer onda ne bi bilo čekanja i gužvi", kaže jedan od vozača na ulasku u Beograd.

Iz JP "Putevi Srbije" apeluju na učesnike u saobraćaju da u skladu sa svojim mogućnostima, zbog trenutne situacije, izbegnu da na put krenu u toku dana, već da pokušaju da to urade u kasnim večernjim časovima.Oni takođe napominju da je organizovan i poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Putevi Srbije: Bubanj potok radi punim kapacitetom

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je večeras da je na naplatnoj rampi Bubanj potok na ulazu u Beograd iz pravca Niša u funkciji svih 13 traka."Naplatna stanica Beograd

- Bubanj potok radi punim kapacitetom, odnosno u funkciji je svih 13 traka i propusna moć naplatne stanice je 2.300 vozila na sat", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja