GRAD: Počinje rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe!
Foto: Beoinfo

Radovi počinju do kraja godine

GRAD: Počinje rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe!

Beograd -
Rekonstrukcija Vojvode Stepe u funkcionalni bulevar predstavlja jedan od najvažnijih projekata koji će tokom sledeće godine biti realizovan u Beogradu

BEOGRAD - Kompletna rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe, koja kreće krajem ove godine, biće završena do kraja 2014. godine, najavio je gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

On je podsetio da rekonstrukcija Vojvode Stepe u funkcionalni bulevar predstavlja jedan od najvažnijih projekata koji će tokom sledeće godine biti realizovan u Beogradu.

– Za finansiranje ovog projekta obezbeđena su sredstva kroz povoljne kredite Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke i delimično iz budžeta grada Beograda. Projekat je vredan nešto više od 22 miliona evra, rekao je Bijelić.

On je istakao da se za vreme izvođenja radova neće obustavljati saobraćaj u toj ulici.

– Projektom je predviđeno da se tramvajske šine izmeste na sredinu kolovoza, da se duž celog bulevara, sa obe strane, pruža trotoar, kao i da se napravi dovoljan broj parking mesta. Takođe je predviđena zamena zastarele semaforske signalizacije i kompletne komunalne infrastrukture, što će značajno olakšati funkcionisanje saobraćaja i život građanima u ovom delu grada, naveo je gradski menadžer.

Bijelić je ukazao da pomeranje početka tenderske procedure sa avgusta na septembar, što je zbog složenosti projekta uslovljeno zahtevom evropskih banaka, neće uticati na predviđeni rok završetka radova. – Procedura traje malo duže od predviđenog roka, s obzirom na to da je reč o velikom projektu. Ulazimo u završni mesec kada će se otvoriti ponuda. Inače, više od 60 kvalitetnih kompanija je otkupilo dokumentaciju. Uslovi za izvođače su veoma rigorozni, jer su to uslovi evropskih banaka, dok je uslov grada Beograda da budući izvođač bude sa jakim referencama i da finansijski garantuje za kvalitet radova i predviđene rokove, zaključio je Bijelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track