UDES NA MOSTARU: Trudnica u 6. mesecu zadobila bolove
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

UDES NA MOSTARU: Trudnica u 6. mesecu zadobila bolove

Beograd -
Dr Macura zbog pojave stomačnih infekcija savetovala da se vodi računa o jelu i piću, često pranje ruku, obraćanje lekaru i terapiju

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu se dogodio jedan saobraćajni udes u kojem je jedna trudnica zadobila bolove, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Trudnica u šestom mesecu, od 22 godine, posle udesa koji se dogodio sinoć oko 20 časova na Mostarskoj petlji u pravcu prema Nišu, žalila se na bolove u stomaku, a prevezena je na odeljenje za ginekologiju u Višegradsku ulicu, rekla je Macura.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 94 intervencije od kojih 12 na javnim mestima, precizirala je portparol Hitne pomoći. Pomoć su najčešće tražili srčani bolesnici, osobe sa bolom u grudima i bronhijalnom astmom, dijabetičari, ljudi sa hipertenzijom i psihijatrijski pacijenti, navela je Macura. Hitna pomoć je za protekla 24 sata u Beogradu obavila 209 intervencija od kojih 46 na javnim mestima, kazala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je svim hroničnim bolesnicima savetovala lagane šetnje pored reke, uzimanje doručka, provetravanje prostorija u kojima borave i da se čuvaju respiratornih infekcija.

Macura je zbog pojave stomačnih infekcija savetovala da se vodi računa o jelu i piću, često pranje ruku, obraćanje lekaru i terapiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track