OPASAN UTORAK: Dva vozača GSP napadnuta u razmaku od devet sati!

Tortura se nastavlja

OPASAN UTORAK: Dva vozača GSP napadnuta u razmaku od devet sati!

Beograd -
Prvo je žrtva bio vozač GSP u Kaluđerici koga je pretukao nepoznati vozač, a kasnije i vozač na liniji 25 kada mu je pijani mladić pretio pištoljem

BEOGRAD- Tortura vozača u gradskom prevozu se nastavlja. U roku od samo devet sati u utorak napadnuta su dva vozača.

Najpre je bahati vozač automobila u Kaluđerici lakše povredio vozača da bi nepoznati mladić nešto kasnije uperio pištolj u vozača dvadesetpetice J. B. (33), zatražio da otvori vrata, a zatim pobegao.

Nakon navodnog pokušaja pljačke jedne od putnica u prepunoj dvadesetpetici kod Južnog bulevara, oko 19.20 sati, nepoznati naoružani mladić je prišao vozaču i viknuo: „Stani, stani! Otvori vrata!” Tek kada se okrenuo, vozač je ugledao pištolj u ruci ovog nasilnika.

- Bio sam u šoku i zbunjen. Dok sam kočio, pištolj je udario u šipku i čuo se zvuk metala. Mislio sam da se takve stvari dešavaju samo u filmu. Napadač je bio mlađi, od 23 do 25 godina. Video sam da ne može ni da trči, već se tetura. Tada sam pozvao policiju. Strah me je stigao tek kasnije. Ipak, nisam otvorio bolovanje i danas radim, kaže vozač J. B., koji u GSP-u radi oko tri godine i do sada nije imao problema sa putnicima.

Istoga dana u Kaluđerici oko 10.15 sati iznervirani vozač automobila napao je vozača autobusa na liniji 309, lakše ga povredio, a zatim pobegao, ostavivši automobil. Vozač je zbrinut u Urgentnom centru i nije na bolovanju.

- Od svih napada na vozače ove godine u samo devet slučajeva policija je identifikovala i privela napadača, dok ostali pobegnu i vode se kao neidentifikovani. Pored vozača, sve češća meta su i sami putnici i kontrolori, kaže Slavica Stevanović iz Gradskog saobraćajnog preduzeća i dodaje da će sva vozila GSP-a za nekoliko godina biti opremljena video-kamerama.

Vozač u opasnim situacijama može jedino da pritisne panik-taster i sačeka intervenciju policije i hitne pomoći. On može da zaustavi vozilo, ali ne sme da ustaje sa svog sedišta ili da otvara vrata.

Napadi na vozače

- 41 napad na vozače GSP dogodio se od početka godine

- 117 autobusa je oštećeno u napadima huligana

- 44 napada na vozače GSP dogodilo se u 2012. godini

- 185 autobusa je oštećeno u napadima huligana u 2012.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track