BEOGRADSKA OBILAZNICA: Završetak izgradnji petlji Orlovača i Petlovo brdo u maju 2014!
Foto: Printscreen

Štrabag završava radove

BEOGRADSKA OBILAZNICA: Završetak izgradnji petlji Orlovača i Petlovo brdo u maju 2014!

Beograd -
Petlja Petlovo brdo biće izgrađena na ukrštanju Ibarske magistrale i Kružnog puta, a na delu petlje Orlovača biće izgrađena desna traka autoputa

BEOGRAD - Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je danas da će, u sastavu beogradske obilaznice, izgraditi petlju Petlovo brdo i završiti petlju Orlovača u predviđenom roku, odnosno do maja iduće godine.

Ugovor je potpisan 23. jula sa Štrabagom iz Austrije, koji je dostavio najpovoljniju ponudu od pet miliona evra, a radovi će se finansirati iz zajma Evropske investicione banke.

Rok za okončanje radova je devet meseci, sa garantnim rokom od dve godine, saopštili su Putevi Srbije.

Petlja Petlovo brdo biće izgrađena na ukrštanju Ibarske magistrale i Kružnog puta, a na delu petlje Orlovača biće izgrađena desna traka autoputa.U toku su pripremne aktivnosti za početak radova.

U Putevima Srbije ističu da se projekat izgradnje petlje Petlovo brdo, odnosno rekonstrukcija postojeće petlje, u potpunosti izvodi saglasno važećoj planskoj i projektnoj dokumentaciji, kao i uz saglasnost nadležnih institucija, tako da su neosnovani napadi na to javno preduzeće od strane Udruženja građana naselja Petlovo brdo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track