SNS: Izbori u Beogradu u roku od šest meseci!
Foto: Tanjug

Predsedništvo SNS u toku

SNS: Izbori u Beogradu u roku od šest meseci!

Beograd -
"SNS se ne plaši izbora u Beogradu i na tim izborima ostvarićemo ubedljivu pobedu", rekao je Stefanović
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za tu stranku normalno da se u narednih šest meseci održe lokalni izbori u Beogradu.

"SNS se ne plaši izbora u Beogradu i na tim izborima ostvarićemo ubedljivu pobedu", rekao je Stefanović novinarima posle sednice Predsedništva SNS. Upitan da li je SNS, pošto se ne protivi izborima, isključio prekomponovanje lokalne vlasti u Beogradu kao opciju, Stefanović je odgovorio da se Predsedništvo nije bavilo tim stvarima.

Stefanović je izrazio uverenje da će većina odbornika na sutrašnjoj sednici Skupštine Beograda podržati inicijativu za smenjivanje gradonačelnika Dragana Đilasa. "Očekujemo da će predlog dobiti većinu. Nismo razgovarali o tehničkim detaljima", rekao je Stefanović.

"Niti smo se bavili komponovanjem, kao Đilas 2008. godine, niti se sada bavimo prekomponovanjem", rekao je Stefanović i još jednom poručio da je SNS spremna da ide na gradske izbore. Govoreći o sutrašnjoj sednici Skupštine grada, Stefanović je podsetio da je SNS zajedno sa DSS podnela predlog za izglasavanje nepoverenje gradonačelniku i da očekuje da većina takav predlog podrži, a upitan da li su među njima i odbornici PUPS, ponovio je da je uveren "da postoji većina odbornika koja ne želi da podrži ovakav način vođenaja grada".

Novinare je interesovalo i kako će se voditi grad u narednom periodu, šta će biti s izborom predsednika skupštine, pa i samog gradonačelnika, na šta je Stefanović rekao da se danas Predsedništvo nije bavilo nikakvim scenarijima, da će se videti kako će se situacija razvijati i da njih kao stranku interesuje jedino bolji život Beograđana, čemu su i posvećeni.

Na pitanje da li će možda beogradski izbori biti raspisani istovremeno s vodžovačkim koji su u decembru, Stefanović je rekao da u SNS nisu razmišljali na taj način, da po tom pitanju ne postoji nikakvo taktiziranje, ali da su u svakom slučaju spremni i da nemaju nikakav problem da idu na izbore. Dodao je i da nije razmatrana mogućnost povezivanja pokrajinskih i izbora u Beogradu i najavio da će oko 20. oktobra SNS obeležiti pet godina postojanja, za koje vreme je, kako je istakao, postala najpopularnija, najsnažnija stranka u Srbiji, a njen lider Aleksandar Vučić uživa najveću podršku građana.

Odbornici Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije predali su danas u Skupštini grada Beograda zahtev za smenu gradonačelnika Dragana Đilasa.

Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Jovičić rekao je da postoji načelni dogovor sa Socijalističkom partijom Srbije, koja je u koaliciji sa Demokratskom strankom, da podrže smenu Đilasa, a da će se konačni stav socijalista znati posle konsultacija sa koalicionim partnerom Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Ko bi mogao da bude kandidat za Đilasovog naslednika nije poznato, a Jovičić najavljuje da bi posle današnje sednice Predsedništva SNS-a mogao da bude poznat odgovor i na to pitanje.

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track