MALI: Beograd će u 2016. imati razvojni budžet
Foto: Beoinfo

Najviše ulaganja u kapitalne projekte

MALI: Beograd će u 2016. imati razvojni budžet

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će u 2016. godini grad Beograd imati razvojni budžet i da će više od 23 milijarde dinara biti uloženo u kapitalne projekte.

"Više od 23 milijarde dinare ćemo uložiti u kapitalne projekte, kao što je razvoj vodovoda i kanalizacije, asfaltiranje i drugi projekti koje planiramo, a koji treba da povećaju kvalitet života gradjana Beograda", rekao je Mali na skupštini Stalne konferencije gradova i opština.

Mali je najavio osnivanje Kancelarije za investicije koja će "privući investitore i zaposliti naše ljude".

Kako je naveo, do kraja godine biće potpisan prvi ugovor iz oblasti javno-privatnog partnerstva za oblast javnog prevoza u vrednosti od 500 miliona evra.

Dodao je da će sledeće godine u centru Beograd biti izgradjeno pet podzemnih garaža. Gradonačelnik je kazao da će realni deficit budžeta Beograda u narednoj godini biti 4,7 odsto, istakavši da je politikom štednje deficit četiri puta smanjen u odnosu na 2013. godinu kada je iznosio više od 20 odsto.

"Time dajemo primer ne samo Vladi Srbije da poštujemo i pratimo njenu reformu štednje, već šaljemo pravu poruku gradjanima da smo odgovorni u vodjenju grada", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track