PRETUČEN STRANAC: Učesnik LGBT konferencije teško povređen u noćašnjoj tuči u Brankovoj
Foto: Zorana Jevtić

Teška noć za Hitnu pomoć

PRETUČEN STRANAC: Učesnik LGBT konferencije teško povređen u noćašnjoj tuči u Brankovoj

Crna Hronika -
Još jedna tuča registrovana je noćas pošto je vozač automobilom prešao preko noge drugog muškarca posle saobraćajne nesreće posle čega je usledilo pesničenje

BEOGRAD - U tuči u Brankovoj ulici noćas je teško povređen strani državljanin koji je zbrinut u Urgentnom centru, a devet osoba lakše je povređeno u četiri saobraćajne nesreće u gradu, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura.

Strani državljanin, koji je učestvovao na beogradskoj konferenciji o pravima LGBT populacije, noćas oko 3 sata zadobio je teške povrede na Zelenom vencu i zbrinut je po protokolu za težu traumu u Urgentnom centru, precizirala je Macura.

Još jedna tuča je registrovana noćas pošto je vozač automobilom prešao preko noge drugog muškarca posle saobraćajne nesreće što je bio uzrok kasnijeg pesničenja u 00:20 sati u kojoj je jedna osoba zadobila povredu skočnog zgloba, a druga povrede glave. Obojici su lekari Hitne pomoći preporučili da odu na pregled u Urgentni centar.

U Železniku su sinoć u 20.44 povređene četiri osobe u saobraćajnoj nesreći - dva muškarca i dve starije žene su, sa lakšim povredama zbrinuti u Urgentnom centru.U još jednoj saobraćajnoj nesreći u 5:46 sati u Železniku dve mlađe osobe lakše su povređene. Vozač od 20 godina dobio je povrede glave i suvozač od 18 godina povrede stopala, ruke i glave.

U 20.55 u saobraćajnoj nesreći na uglu Cvijićeve i Bulevara Despota Stefana vozač, mladić od 22 godine zadobio istegnuće vrata i desnog ramena i on je prevežen u Urgentni centar. Tokom noći registrovano je 113 intervencija od kojih je 18 bilo na javnom mestu, navela je Macura.

Ministar Stefanović najstrože osuđuje napad na nemačkog državljaninaMinistar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najstrože osuđuje napad na nemačkog državljanina D. H. (1987), koji se rano jutros dogodio na Zelenom vencu, i koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede."U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina. Naredio sam intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što pre priveli pravdi. Pored beogradske policije uključio sam u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije", izjavio je ministar.

Ambasador Vilhelm: Verujem da će policija učiniti sve da nađe napadača

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je veoma uznemiren vešću o sinoćnjem incidentu u kome je povređen nemački državljanin, ali da veruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što pre nađe.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina ovog dela i da li je prethodno došlo do svađe i zašto je počinilac to uradio."Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, delo dobija novu dimenziju ksenofobije i mora da se posmatra u drugačijem svetlu", naglasio je ambasador Nemačke.

On je dodao da ga je zvao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, da mu je rekao da je veoma uznemiren i da mu je žao zbog incidenta koji se dogodio."Ministar policije je rekao da će angažovati specijalne jedinice kriminalističke policije koja radi na rasvetljavanju teških krivicnih dela", rekao je Vilhelm.On je dodao da je od ministra Nebojše Stefanovića dobio uverenja da će policija uraditi sve da se ovo delo što pre rasvetli, a počinilac uhapsi."Stefanović mi je rekao da je ovo najteže delo u poslednje tri godine kao i da su na tom mestu postavljene kamere, što će policiji olakšati rad", rekao je ambasador.On je rekao da ima poverenje u Vladu Srbije i policiju, da će učiniti sve na rasvetljavanju ovog slucaja i da se počinilac uhvati. Vilhelm je dodao da će povređenog obići u Urgentnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track